OGLASILA SE IGA POSLE TITULE: "Ovo mi je OMILJENI turnir - bila sam iznenađena igrom protivnice!"

Autor:

Sport

10.06.2023

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljakinja je uz dosta muke stigla do trofeja.

OGLASILA SE IGA POSLE TITULE: "Ovo mi je OMILJENI turnir - bila sam iznenađena igrom protivnice!"

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek

Poljska teniserka Iga Švjontek je uspela da ponovo osvoji titulu na Rolan Garosu, pošto je u velikom finalu savladala Čehinju Karolinu Muhovu sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:4.

Švjontekova je tako drugi put u nizu, a treći ukupno, uspela da dođe do titule u Parizu, ali se u meču za titulu pošteno namučila protiv 43. teniserke sveta, potpune autsajderke u finalu.

Posle velikog finala se olgasila i Polakinja, koja je istakla da je bila iznenađenja otporom svoje rivalke.

Čestitam Karolini, članovi mog tima i ja smo znali, otkako smo prvi put igrale jedna protiv druge, da ćemo igrati teške mečeve, teška finala. Bila sam iznenađena njenom raznovrsnom igrom na terenu i nadam se da ćemo igrati u još mnogo finala - rekla je Švjontek posle meča.

Dodala je zatim i da ovde nikada ne bi bila bez svog tima.

- Ne bih bila ovde bez mog tima, žao mi je što sam bila takav davež. Pokušaću da budem bolja, znam da ovaj turnir nije bio lak, nekoliko nedelja smo igrali bez pauze, teško je i zaista sam srećna što smo sada zadovoljni i što možemo da slavimo. Hvala i mojoj porodici, mnogi su došli iz Poljske, zaista osećam tu ljubav - navela je ona.

Foto: Tanjug

Iga Švjontek

Za kraj, istakla je da je Rolan Garos, bez dileme, njen omiljeni turnir.

- Znam da to govorim svake godine, ali ne radi se o igri, zaista volim da budem ovde, to je moj omiljeni turnir i hvala svima u organizaciji što ga pravite dobrim za nas igrače, uvek je zadovoljstvo vratiti se i dati 100 odsto - dodala je Švjontek.

Posle ove pobede, Švjontek ima četiri osvojene grend slem titule, dok Muhova i dalje nema nijednu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading