NIKO NIKAD KAO NOVAK! Đoković ISPISUJE tenisko poglavlje! Pred Srbinom pada NOVI REKORD!

Autor:

Sport

14.05.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković oko 15 časova izlazi na megdan Bugarinu Grigoru Dimitrovu u trećem kolu Mastersa u Rimu.

NIKO NIKAD KAO NOVAK! Đoković ISPISUJE tenisko poglavlje! Pred Srbinom pada NOVI REKORD!

Foto: Starsport

Novak Đoković u Banjaluci

Blistava Noletova karijera ispisana je mnogim brojkama i rekordima, a uskoro bi mogla da bude bogatija za još jedno dostignuće.

Đokoviću je, naime, ovogodišnje učešće tačno 17. nastup na "Foro Italiku" i nikada nije ispao pre četvrtfinala!

Ukoliko to ponovi li to i ove sezone, Novak će postaviti novi rekord na ionako ogromnom spisku pomerenih granica, pošto nijedan igrač "belog sporta" do sada nije uspeo da na jednom turniru Serije 1.000 bude 17 puta među osam najboljih.

Ujedno, pobeda prvog reketa sveta (do ponedeljka) protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija u drugom kolu donela je srpskom asu novi statistički rekord.

Foto: Starsport

Novak ĐOković

Preciznije, Nole je postao jedini igrač sa najmanje 80 odsto pobeda na svakoj od tri vrste podloga. Trijumf nad rivalom iz Argentine bio je okruglo na 80 procenata uspešnosti.

Ono što je posebno interesantno, to je podatak da Đoković na travi ima 84,6 odsto pobeda, dok je na travi još bolji. Sedmostruki šampion Vimbldona ostvario je 85,8 odsto trijumfa na najbržoj podlozi.

Podatak da je pred njim Masters u Rimu na kome učestvuje, kao i Rolan Garos, Nole ima priliku da popravi procenat uspešnosti i na najsporijoj podlozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading