KO JE TENISKI GOAT? Slavni stručnjak IZNENADIO svet svojom izjavom!

Autor:

Sport

02.02.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema mišljenju poznatog Francuza, trka za najboljeg u istoriji se vodi između dvojice igrača.

KO JE TENISKI GOAT? Slavni stručnjak IZNENADIO svet svojom izjavom!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal i Federer

Patrik Muratoglu, trener Simone Halep i jedan od najpoznatijih teniskih trenera, smatra da će trka za najboljeg u istoriji ovog sporta tek krenuti, iako mnogi smatraju da je već na kraju, i da je, objektivno, Novak Đoković najbolji u istoriji.

Iako se uvek govori da "Veliku trojku" čine Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, jasno da je su u trci za zvanje GOAT-a ostali jos srpski i španski teniser, pošto je Švajcarac već uveliko u penziji.

Iako su izjednačeni po broju osvojenih grend slem trofeja, jer ih obojica imaju po 22, francuski stručnjak smatra kako će se pravi obračun između Novaka i Rafe tek desiti.

- Novak Đoković će biti u prilici da igra sva četiri grend slema u 2023. Trka za GOAT će tek početi - poručio je Muratoglu.

Međutim, veoma brzo mu je stigao odgovor od onih koji pedantno beleže tenisku statistiku.

Kada se pogledaju svi relevantni teniski podaci, Đoković u samo dve kategorije nije najuspešniji ikada - kada je reč o uzastopnim nedeljama na prvom mestu, gde prednjači Federer sa 237 nedelja, odnosno kada je reč o ukupnom broju osvojenih peona, koji takođe Švajcarac drži sa 167.776 poena.

U svim ostalim kategorijama, Novak je bolji od Nadala i Federera, pa će očigledno Muratoglu morati malo da razmisli o tome da li je GOAT trka tek počela, ili je već odavno završena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading