NOVAK OSVAJA 30 GREND SLEMOVA? Prognoza koja baca u TRANS sve Đokovićeve navijače!

Autor:

Sport

01.02.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo su Britanci odlučili da pričaju o srpskom teniseru, kom svet ne prestaje da se divi posle uspeha u Melburnu.

NOVAK OSVAJA 30 GREND SLEMOVA? Prognoza koja baca u TRANS sve Đokovićeve navijače!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković je još jednom ispisao stranice teniske istorije, pošto je pobedom nad Stefanosom Cicipasom od 3:0, u finalu Australijan opena, stigao do svoje 22 grend slem titule.

O Novakovim uspesima se i dalje priča, a sada su kolumnu odlučili da mu posvete u britanskom "Metrou".

- Da li biste pomislili da sam lud ako bih rekao da Đoković može da osvoji 30 ovih trofeja - zapitao se kolumnista britanskog "Metroa" na početku svog članka, a zatim dodao:

- Šta ga izdvaja? Prvo, njegov atletizam. Nešto od ovoga je dar, ali bilo je mnogo nadarenih neuspešnih. Rad i sposobnost da se podnese bol i neuspeh su obeležje šampiona koliko i veličina vitrine sa trofejima.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je osvojio desetu titulu na Australijan openu

Zatim je novinar ovog lista detaljno opisivao Novakovu igru, odnosno ono što ga izdvaja od ostalih.

- Kako pronaći reči da se opiše njegov tenis i nivo koji je Novak dostigao? Pa, sa njim se praktično ne može igrati i nema sumnje da radi osnovne stvari bolje od bilo koga drugog. Čista tehnička briljantnost i rad nogu tokom drugog poena u taj-brejku u trećem setu su pravi primer. Deveti poen u istom tajbrejku bio je još jedan primer. Treneri kažu da je igra jednostavna i, iako opcije mogu izgledati jednostavno, kvalitet znanja koju da izaberu daje igračima veru u sebe kada je to zaista važno.

Zatim je dodao i da je bio jako srećan jer se Đoković osvrnuo na skandal od prošle godine, kada mu je bilo zabranjeno da nastupi u Melburnu.

- Bilo mi je drago da čujem da je Đoković pominjao svoj tretman pre godinu dana kada je deportovan zbog toga što nije primio vakcinu. Ovo je jedan otporan čovek sa kožom debelom kao kod nosoroga.

Pričao je i o šansama srpskog igrača da dođe do titule na Rolan Garosu.

- Ne znam gde se završava njegova teniska priča, ali on se vraća na Rolan Garos u maju. To je Nadalova kuća, ali zar se Đokoviću ne bi baš svidelo da tu postavi novi rekord po broju  grend slem titula - zaključuje se u tekstu.

Trenutno su Novak Đoković i Rafael Nadal izjednačeni na po 22 najveće titule, a onaj ko dođe do titule u Parizu će steći prednost pred nastavak ove trke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading