NEOČEKIVANO PRIZNANJE! Nadal se POKLONIO Đokoviću!

Autor:

Sport

01.02.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je briljirao na Australijan openu, a posle nove titule u Melburnu dobio je pohvale sa različitih adresa.

NEOČEKIVANO PRIZNANJE! Nadal se POKLONIO Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, nastavio je da briljira na tlu Australije.

Nole je na maestralan način stigao do titule u Melburnu, Australijan open osvojio je deseti put, a izjednačio se i sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem trofeja i sada obojica imaju po 22.

Dokazao je Đoković da je jedan od najboljih sportista ikada, vratio se na čelo ATP liste, a sada je dobio i neočekivano priznanje iz porodice Nadal. Toni Nadal, ujak i nekadašnji Rafin trener, u kolumni za "El Pais" istakao je kako je Novak najkompletniji teniser na Turu.

Njegova igra je bez sumnje najkompletnija na Turu, što mu omogućava da igra i ofanzivno i defanzivno. Odlučan je i veliki je borac, rekao bih da iznemoglosti, ali odgovara zapanjujućom mirnoćom u momentima maksimalne tenzije - napisao je Toni Nadal, pa dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Toni i Rafael Nadal

 

- Takođe ima ambiciju i tu stalnu želju da nastavi da napreduje. Dokaz ovoga je njegov servis, izuzetno usavršen u proteklom periodu. U prvom setu, Cicipas je želeo da igra precizno protiv Novaka, jedan na jedan, brzim i agresivnim udarcima, stalno menjajući pravac udaraca. I dalje deluje nemoguće pobediti ga, osim ako ste Rodžer Federer.

Zatim je još jednom istakao koliko je impresioniran igrama Novaka Đokovića.

- Koliko god da smo na to navikli, u smislu toga šta je sve srpski teniser uradio, to što i dalje radi je zadivljujuće. Petnaest godina posle svog prvog trofeja u Melburnu, uradio je to deseti put i to na impresivnom teniskom nivou, koji zadivljuje sve u svetu tenisa - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading