"NOVAKU ODUZELI SVE STVARI - OD KOFERA DO NOVČANIKA"! Đorđe Đoković otkrio detalje neviđene torture koju je pretpeo najbolji teniser sveta na aerodromu u Melburnu!

Autor:

Sport

06.01.2022

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto više od 24 časa traje haos oko situacije sa Novakom Đokovićem u Melburnu.

"NOVAKU ODUZELI SVE STVARI - OD KOFERA DO NOVČANIKA"! Đorđe Đoković otkrio detalje neviđene torture koju je pretpeo najbolji teniser sveta na aerodromu u Melburnu!

Foto: Printskrin

Srpski teniser smešten je u karantinski hotel, nakon što mu je odbijena viza i sada čeka odluku o deportaciji koja će biti doneta tek u ponedeljak. Za to vreme, najbolji na svetu nema pravo da napusti odaje jezivog zdanja.

Njegov brat, Đorđe se u Beogradu pojavio na konferenciji za medije zajedno sa ocem Srđanom i podelio je jezive detalje ophođenja australijskih vlasti po Novakovom dolasku u zemlju.

- Novak nije prekršio nijedno pravilo, sve vreme je bio u komunikaciji sa vlastima u Australiji, ispoštovan je svaki protokol, dok nije došao na granicu, gde je počelo maltretiranje, koje može da se nazove ozbiljnim diplomatskim prekršajem. Tada su ga odveli u izolacionu sobu, gde su ga granični policajci ispitivali, Novak je prvih 45 minuta komunicirao sa porodicom i članovima ekipe, kada je naglo prekinuta komunikacija, jer su mu oduzeli telefon na tri i po sata - rekao je Đorđe Đoković.

Sramne scene su se ređale jedna za drugom.

- Nakon toga mu je vraćen telefon, ali je potom odveden u još jednu sobu, a to je aerodromski pritvor. Nakon što je pala odluka da neće ostati u Australiji, da neće pustiti da osvoji još jednu titulu, da obori još jedan rekord, po izlasku sa aerodroma je prošao kroz detektor za metale, gde su mu oduzeli sve stvari, novčanik, kofere, samo su mu mobilni telefon dali.

Zahvalio se Đorđe državnom vrhu na pomoći.

- Otišao je potom u migrantski hotel, u prljavu sobu, bez ikakvih svojih stvari. Sud je naložio da Novaka ne deportuju do ponedeljka ujutru. Novak bi smeo i sam da se vrati, ali bi onda nastupila zabrana od tri godine. Novak to ne želi, tretirali su ga kao kriminalca, on je pošten sportista koji nije napravio nijedan prekršaj. Advokati rade svoj posao, zahvaljujem predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić, koji rade na tome da se Novaku pomogne, da se premesti u adekvatan smeštaj i da dobije slobodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading