LEGENDA BELOG SPORTA ZNA OSVAJAČA US OPENA: Novaku samo OVO može da bude problem na putu do trofeja!

Autor:

Sport

25.08.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je poslednji gren slem u godini - US open. Na tvrdoj podlozi Njujorka istorijski rezultat može ispisati srpski teniser Novak Đoković koji bi, ukoliko podigne pohar, postao najtrofejniji teniser sveta sa osvojenom 21. gren slem titulom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Legendarni Mekinro veruje u Đokovića

Podsetimo se, legendarni američki teniser Džon Mekinro odavno se već bavi prognozama pre start velikih turnira. Pre starta Vimbldona izneo mišljenje je da će Novak da osvojiti taj gren slem turnir, a pred početak US opena ponovio je da će Srbin pokoriti i Njujork.

- Osećam da će Novak da osvoji turnir, to je ono što i očekujem. Pre nego što je počeo Vimbldon osećao sam da će da osvoji (taj) grend slem, ali nešto mi je govorilo i da će da izgubi na Olimpijskim igrama. Format takmičenja (na dva dobijena seta, umesto na tri kao što je na grend slem turnirima), pa prekomerna putovanja, izostanak publike... sve to je doprinelo da Novak izgubi (u Tokiju). A mislim i da je vrućina igrala veliku ulogu - izjavio je Mekinro.

Mekinro nema nikakvu dilemu da će Đoković, koji je tri puta osvajao US open, imati samo jednog protivnika na terenima Flašing meduza. 

- Prema mom mišljenju, on će igrati 'protiv' terena. A ja tipujem na njega. Vrućina bi mogla da bude problem za bilo kog vrhunskog ili uopšte bilo kog igrača. To bi mogao da bude odlučujući faktor ako Novak izgubi od nekoga, ako se desi u situaciji da igra u jako vrućim uslovima kako su najavili. Inače, mislim da će pobediti sve - izjavio je Mekinro.

Mekinro s nestrpljenjem očekuje predostojeći turnir u Njujorku, baš zbog srpskog tenisera koji bi osvajanjem pehara napravio dva istorijska koraka: postao bi prvi igrač u istoriji sa 21 grend slem titulom u kolekciji i prvi posle više od pola veka koji je osvojio kalendarski grend slem.

- Novak očigledno može da učini stvari zanimljivijim i uzbudljivijim na ovom turniru, da vidimo da li može da izvede nešto što nije niko učinio još od Roda Lejvera 1969. Biće uzbudljivo - dodao je sedmostruki osvajač gren slem turnira od kojih su četiri upravo u Nujujorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading