PREMINULI SPORTISTI U RAZMAKU OD PAR MINUTA! Tragična vest pogodila ceo svet!

Autor:

Sport

18.10.2024

17:13 >> 17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok smrti je srčani udar.

PREMINULI SPORTISTI U RAZMAKU OD PAR MINUTA! Tragična vest pogodila ceo svet!

Foto: Shutterstock

smrt

U Španiji se desila tragična vest koja je potresla sportsku javnost širom sveta. Na Svetskom prvenstvu u sprint triatlonu u Toremolinos-Andaluziji, dvojica takmičara su preminula u razmaku od svega nekoliko minuta. Kako su preneli tamošnji mediji, život su izgubili 57-godišnji Britanac i 79-godišnji Meksikanac.

Prema saopštenju organizatora, uzrok smrti oba takmičara je bio srčani udar, što su potvrdili i policijski izvori lokalnom listu "Malaga Hoy". Oba incidenta su se dogodila u blizini, na sprinterskoj distanci koja obuhvata 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i pet kilometara trčanja.

Očevidci su za medije izjavili da su spasioci predugo čekali da pruže pomoć 57-godišnjem Britancu, što je izazvalo ogorčenje među prisutnima. "To je bio skandal", rekao je jedan očevidac, ističući značaj brze i efikasne intervencije u ovakvim situacijama.

Iako je ova tragedija uzdrmala takmičare, organizatore i publiku, planirano je da se Svetsko prvenstvo nastavi do nedelje. Ovo je izazvalo različite reakcije u javnosti, ali je odluka doneta da se takmičenje ne prekine, već da se posveti poštovanju sećanja na preminule takmičare.

Ova tragična vest podseća nas na važnost brze medicinske intervencije u sportskim događajima, kao i na potrebu da se posvete posebne mere opreza i pažnje prema starijim takmičarima. Dok se sportska zajednica i dalje suočava sa šokom zbog gubitka dva života, nadamo se da će se iz ovog tragičnog događaja izroditi dublje razumevanje i promene koje će poboljšati sigurnost i brigu o takmičarima u budućim sportskim događajima.<

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading