SRBI MEĐU NAJJAČIMA NA PLANETI: Naši takmičari ostvarili odlične rezultate na dva kraja sveta

Autor:

Sport

11.10.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Stanimirović oduševio u Češkoj, a Milan Smiljanić u Južnoj Africi.

SRBI MEĐU NAJJAČIMA NA PLANETI: Naši takmičari ostvarili odlične rezultate na dva kraja sveta

Foto: printskrin

Na Evropskom prvenstvu za subjuniore i juniore u pauerlifting sportu koje se održava u Češkoj u  Plzenju od 5. do 13. oktobra Mladi Uroš Stanimirović u svom debitantskom nastupu osvojio je četvrto mesto i dve bronzane medalje u čučnju i benč presu.

Uroš je nastupio u kategoriji subjuniora do 120 kilograma. Zabeležio je rezultat od 645 kilograma. U disciplini čučanj Uroš je podigao 255 kilograma što mu je donelo bronzanu medalju, 150 kilograma u benč presu što mu je donelo mesto na podijumu i u toj disciplini. Ova dva rezultata su ujedno i državni rekordi. U mrtvom dizanju podigao je 240 kilograma i time upotpunio svoj nastup.

Republika

Foto: printskrin

Na postolju: Uroš Stanimirović

Na Svetskom prvenstvu u pauerliftingu sa i bez opreme za Mastere koje se održava na drugom kraju sveta u Južnoafričkoj republici u San Sitiju od 4. do 13. oktobra jedan od naših najboljih takmičara i veterana u ovom sportu Milan Smiljanić zauzeo je četvrto mesto na svetu u kategoriji do 120 kilograma M1 i srebrnu medalju u disciplini benč pres.

Uprkos napornom putu Milan je nastupio u kategoriji master 1 preko 120 kilograma hrabro pokušavši da odbrani svoju noseću titulu vicešampiona sveta. U disciplini čučanj napravio je rezultat od 315 kilograma. Sa podignutih 225 kilograma u benč presu Milan je osigurao srebrnu medalju u toj disciplini. U mrtvom dizanju podigao je 270 kilograma što mu je dalo zbir od 810 kilograma i 4. mesto u ukupnom plasmanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading