PREMINUO PROSLAVLJENI SRPSKI TRENER! Velika tuga u svetu sporta!

Autor:

Sport

10.10.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj trenerskoj karijeri je ostvario značajne uspehe.

PREMINUO PROSLAVLJENI SRPSKI TRENER! Velika tuga u svetu sporta!

Foto: foto

Darko Kalajdžić, nekadašnji odbojkaški trener, profesor i sportski radnik, preminuo je u 85. godini života. Rođen u Zvorniku, gde je završio osnovnu i srednju školu, Kalajdžić je svoj život posvetio fizičkom vaspitanju i odbojci, ostavljajući dubok trag u sportskom svetu.

Diplomirao je 1963. godine na Višoj pedagoškoj školi, a zatim stekao zvanje magistra 1972. i doktora nauka 1984. godine. Nakon rada u Zvorniku i Titelu, preselio se u Novi Sad gde je postao asistent na Višoj pedagoškoj školi, a kasnije i redovni profesor na Fakultetu fizičke kulture. Kalajdžić je takođe bio dekan Fakulteta fizičke kulture u Novom Sadu od 1991. do 2000. godine.

U svojoj trenerskoj karijeri, Kalajdžić je ostvario značajne uspehe, posebno sa ekipom OK Vojvodina. Pod njegovim vođstvom, ekipa je osvojila istorijski trofej - Kup Jugoslavije u sezoni 1976/77, kao i drugo mesto u Balkanskom kupu 1981/82. Takođe, vodio je mušku juniorsku reprezentaciju Jugoslavije na raznim takmičenjima, ostavljajući pečat i na međunarodnom nivou.

Pored uspešne sportske karijere, Kalajdžić je objavio preko 80 stručnih i naučnih radova, kao i tri knjige o odbojci, od kojih su dve postale univerzitetski udžbenici. Njegov doprinos oblasti fizičke kulture ostaje neizbrisiv.

Darko Kalajdžić će biti sahranjen u petak, 11. oktobra u 13.00 časova na lokalnom groblju u Čereviću. Komemorativni skup će se održati istog dana u prostorijama OK Vojvodina u Novom Sadu, gde će njegovi kolege, učenici i poštovaoci imati priliku da se oproste od ovog velikana fizičke kulture.

Darko Kalajdžić je ostavio dubok trag u svetu sporta i fizičke kulture, a njegovo nasleđe će živeti kroz generacije sportista i stručnjaka koje je inspirisao svojim radom i posvećenošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading