HRVATI KRADU VATERPOLISTU SRBIJI: Bivši igrač Crvene zvezde već dobio državljanstvo

Autor:

Sport

03.09.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz u finalu OI očigledno previše boli komšije.

HRVATI KRADU VATERPOLISTU SRBIJI: Bivši igrač Crvene zvezde već dobio državljanstvo

Foto: RTS/printscreen

Hrvatska krade vaterpolistu Srbiji! Poraz u finalu Olimpijskih igara u Parizu očigledno je bio toliko bolan udarac da su komšije brže bolje požurile da se osvete. Tako je srpski vaterpolista Matija Žeželj dobio je hrvatsko državljanstvo, nakon što je njegov zahtev prihvatila Hrvatski olimpijski odbor.

Ova odluka doneta je na sastanku Odbora održanom u Zagrebu, gde su razmatrane brojne odluke, uključujući i dodelu državljanstva sportistima koji su podneli zahtev za isto. Među njima se našao i 22-godišnji vaterpolista Matija Žeželj, koji osim srpskih, ima i hrvatske korene.

 

 


Tokom svoje karijere, Matija Žeželj je igrao za renomirane vaterpolo klubove kao što su Crvena zvezda, Novi Beograd i Šabac. Od prošle godine, on je član nemačkog kluba Potsdam, gde nastavlja da gradi svoj sportski put i stiče iskustvo u međunarodnim vaterpolo takmičenjima.

Ova odluka je izazvala različite reakcije u sportskoj zajednici, a mnogi su istakli da je važno omogućiti sportistima da nastupaju za zemlju sa kojom se emotivno i kulturno identifikuju. Takođe, istaknuto je da će ova odluka omogućiti Matiji Žeželju da nastavi da predstavlja svoje sportske veštine na međunarodnoj sceni, pridonoseći razvoju vaterpola i promociji sporta u celini.

Sa novim državljanstvom, Matija Žeželj ima priliku da nastavi da gradi svoju karijeru i da doprinosi razvoju vaterpola u Hrvatskoj, kao i da predstavlja svoju novu zemlju na međunarodnim takmičenjima. Ova odluka predstavlja novi korak u sportskoj karijeri mladog vaterpoliste, otvarajući nove mogućnosti za njegov dalji razvoj i afirmaciju u svetu vaterpola.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading