PRED TAKMIČENJE SAZNALA DA IMA TUMOR! Niko nije znao, a onda je iz Pariza donela pun KOFER medalja - EVO o kojoj HEROINI je REČ! (FOTO)

Autor:

Sport

30.08.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otišla je samo na rutisku kontrolu kuka.

PRED TAKMIČENJE SAZNALA DA IMA TUMOR! Niko nije znao, a onda je iz Pariza donela pun KOFER medalja - EVO o kojoj HEROINI je REČ! (FOTO)

Foto: Profimedia

Australijska plivačica Ariarne Titmus postala je svetska senzacija nakon osvajanja zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 202. godine. Međutim, malo ko zna da je neposredno pred svoj veliki trijumf morala da se suoči sa ozbiljnom zdravstvenom borbom.

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, Ariarne Titmus je nastavila sa izvanrednim rezultatima i na Svetskom prvenstvu u Parizu. Osvojila je zlato na 400 metara slobodnim stilom i u štafeti 4x200, dok je na 200 i 800 metara odnela srebro. Njeni uspesi na svetskoj sceni su zaista impresivni, ali ono što je još fascinantnije jeste njena hrabrost i upornost u borbi sa ozbiljnom bolešću.

Neposredno pred takmičenje, Titmusova je bila primorana da se suoči sa izazovom koji je bio daleko veći od sportskih takmičenja. Tokom rutinskog snimanja zbog povrede kuka, lekari su otkrili tumor na njenim jajnicima. Ova vest je mogla da bude razorna za bilo koga, ali za Ariarne je imala poseban značaj zbog njenih ličnih želja za budućnošću.

- Toliko želim da jednog dana budem majka, za mene je potencijalni gubitak jajnika zaista veliki udarac. Osećam veliku zahvalnost svima koji su me detaljno ispitali, jer bi to i dalje bilo u meni da nisu bili tako pedantni. Kada se sve to desilo želela sam da se sve uradi kako treba, da bih jednog dana mogla da imam decu. Rekla sam: 'Vadite to! - prisetila se Titmusova.

Titmusova je podelila svoje emotivno iskustvo, ističući da je njena najveća želja postati majka. Nakon operacije u kojoj su joj uklonjeni benigni tumori, osećala je bolove u abdomenu, ali je istovremeno bila zahvalna što je sve prošlo kako treba.

- Kada trenirate za Olimpijske igre vi ste u jednom mehuru. Brinete o stvarima kao što su povrede ramena i brinete se o telu, a zaboravite na život posle plivanja. Za mene je svrha mog tela da jednog dana imam bebu. Imam ogromnu žellju da budem majka! - dodala je plivačica za kraj.

Ariarne Titmus je postala inspiracija mnogima širom sveta, ne samo zbog svojih sportskih dostignuća, već i zbog hrabrosti i otvorenosti sa kojom je govorila o svojoj ličnoj borbi. Njen primer pokazuje koliko je važno imati snage i vere, kako u sportu, tako i u životu van sportskih borilišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading