ZAVRŠENO NIKAD ZANIMLJIVIJE FINALE SEOSKI IGARA! Bacanje kamena s ramena, trke u džakovima, nadvlačenje štapa... Spektakularno! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dva dana izdvojila se jedna ekipa.

ZAVRŠENO NIKAD ZANIMLJIVIJE FINALE SEOSKI IGARA! Bacanje kamena s ramena, trke u džakovima, nadvlačenje štapa... Spektakularno! (VIDEO)

Foto: SSS

U Čačku je održano finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Ekipa Brodareva iz Prijepolja, nakon dva takmičarska dana, izborila je prvo mesto u konkurenciji osam ekipa. 

Od fudbala, odbojke, šaha, preko poligona spretnosti, bacanja kamena s ramena, skoka u dalj, obaranja ruku, pa sve do nadvlačenja štapa, prevlačenja konopca i trke u džakovima, takmičari su dali svoj maksimum i borili se za svoje mesto. 

Sabiranjem rezultata konačni plasman ekipa je sledeći: 

1.       Mesto Brodarevo – Prijepolje 

2.       Mesto Grljan – Zaječar 

3.       Mesto Orane – Bojnik 

4.       Mesto Odžaci – Trstenik 

5.       Mesto Čumić – Kragujevac 

6.       Mesto Kaonik - Kruševac 

7.       Mesto Donja Trepča - Čačak 

8.       Mesto Lučica – Požarevac 

Prelazni pehar će do naredne sezone biti u Brodarevu, a takmičari su uz zlatne medalje i poklone Sportskog saveza Srbije osvojili i glavnu nagradu – rukometni teren u svom mestu. Meridian fondacija odlučila je da prvoplasiranu ekipu nagradi i sa 1000 evra, koje će takmičari pokloniti u humanitarne svrhe.

Drugoplasirana ekipa Grljan okitila se srebrnim medaljama i sportskim poklonima Sportskog saveza Srbije,  dok bronzane medalje nose u svoje mesto takmičari iz Orana. Meridian fondacija je za drugo i treće mesto poklonila košarkaške table i obručeve, kao i po 500e u humanitarne svrhe kome odluče ekipe Grljana i Orana. Svaka ekipa dobila je poklone Sportskog saveza Srbije i lepe uspomene sa takmičenja. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sumirao je utiske po završetku sezone: 

- Šest godina zaredom trudimo se da Seoske igre Sportskog saveza Srbije žive, promovišu sport u manjim mestima i čuvaju tradiciju kroz mnogo zanimljivih disciplina. Od aprila meseca do evo samog kraja avgusta, svaki vikend smo organizovali takmičenja i uverili se koliko sve više mladih  želi da se bori za mesto iz kog dolazi. Videli smo još jednom koliko se sport voli u našoj zemlji – istakao je Štefanek i dodao da je na samom finalu viđeno mnogo sjajnih sportskih poteza: 

Foto: SSS

 

Čestitke pobedniku – ekipi Brodareva, ali i svim ostalim ekipama! Iako nisu profesionalni sportisti, svaki takmičar dao je svoj maksimum. Bilo je prelepo u Čačku koji ima sjajnu sportsku infrastrukturu. Zato moram da se zahvalim gradu Čačku i gradonačelniku Milunu Todoroviću, što je nakon 2022. godine ponovo prihvatio da se kraj Morave organizuje sama završnica Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. Hvala i Sportskom centru Mladost i kolegama iz Čačanskog sportskog saveza na velikoj pomoći na samim terenima svima iz Sportskog saveza Srbije koji su se trudili da svaka disciplina prođe u najboljem redu. Svim takmičarima smeštaj i ishranu obezbedio je Sportski savez Srbije, pa moram da istaknem i sjajne ljude iz Doma učenika srednjih škola i Studentskog centra koji su nas ugostili. Čačak je još jednom dokazao da je grad sporta! Olimpijski šampion Damir Mikec, potpredsednik Sportskog saveza Srbije, našao je vremena i još jednom prisustovao manifestaciji, što je svima nama veoma značilo, a posebno takmičarima, zato mu veliko hvala! Sa nama je već godinama na manifestacijama koje organizuje Sportski savez Srbije i VODA VODA, koja je svim takmičarima olakšala borbu na sportskim terenima po vrelim danima. Od ove godine imamo i nove prijatelje Meridian fondaciju koja je sve iznenadila sa humanitarnim donacijama i pomoći pri izdradnji rukometnog terena za pobednika. Ovde nećemo stati, pred nama je još mnogo izazova, a na Sportskom savezu Srbije na čijem sam čelu je da na što bolji način i u budućnosti manifestacije organizuje sve bolje – istakao je Štefanek. 

Foto: SSS

 

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković veruje da se upravo na ovakmim manifestacijama grade nova prijateljstva: 

- Takmičari su pokazali da su rivali samo na terenu, a van njih su se i lepo družili. To je čar velikog finala, da se sem medalja i nagrada ponesu i lepe uspomene. Sve naše kolege iz teritorijalnih sportskih saveza koje su izdvojile svoje vreme i bile uz ekipe iz svog grada ili opštine pomogli su realizaciju samog takmičenja i želim da im se zahvalim na energiji koju ulažu u sport. Kao što je predsednik Štefanek rekao Sportski savez Srbije može se pohvaliti još jednom uspešnom sezonom koju su nam olakšali naši partneri, a sada mogu reći i prijatelji od grada Čačka preko VODA VODE do Meridian fondacije. Ispred nas je momenat kada ćemo celu sezonu analizirati, kako bi Seoske igre Sportskog saveza Srbije sledeće godine bile još bolje. Svima se zahvaljujem na učešću i čestitam na ostvarenim rezultatima – zaključio je Marinković.

I šesta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije protekla je uz podršku Ministarstva sporta, a zahvalnicu za doprinos ovoj akciji predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek uručio je državnom sekretaru Ratku Nikoliću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading