PRVI TRANSVESTIT NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA! U Parizu su svi dobrodošli

Autor:

Sport

15.08.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važi za deo sportista sa oštećenim vidom

PRVI TRANSVESTIT NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA! U Parizu su svi dobrodošli

Foto: Profimedia

Valentina Petriljo - Pionirka inkluzije na Paraolimpijskim igrama

Valentina Petriljo, pedesetogodišnja sprinterka iz Italije, postaće prva otvoreno transrodna sportistkinja koja će se takmičiti na Paraolimpijskim igrama. Ona će predstavljati Italiju u paraatletici na disciplinama 200 i 400 metara, kao deo sportista sa oštećenim vidom. Ovo je važan korak ka inkluziji u sportu, a britanska televizijska mreža Bi Bi Si ocenjuje da će Valentinino učešće biti "važan simbol inkluzije".

Uspeh na Svetskom prvenstvu

Prošle godine, Valentina je osvojila dve bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u paraatletici, što je bilo prekretnica u njenom sportskom putu. Njen talenat i posvećenost sportu su joj omogućili da postane uzor mnogima širom sveta.

Republika

Foto: Profimedia

Valentina Petriljo

Podrška Međunarodnog paraolimpijskog komiteta


Predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, Endru Parsons, izrazio je dobrodošlicu Valentini Petriljo u Pariz i istakao važnost jedinstva sveta sporta oko politike transrodnosti. Ovo je još jedan korak ka stvaranju inkluzivnog okruženja u sportu, gde se svi sportisti mogu osećati dobrodošlo i podržano.

Paraolimpijske igre u Parizu

Paraolimpijske igre u Parizu biće održane od 28. avgusta do 8. septembra, pružajući priliku sportistima poput Valentine da pokažu svoj talenat i istraju u svojim sportskim podvizima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading