VRATIĆEMO EVROPSKI PARTIZAN! ZLATNI "DELFIN" IZ PARIZA ISKREN: Voleo bih da igram još u crno-belom!

Autor:

Sport

14.08.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazao je zašto je vraćen u tim

VRATIĆEMO EVROPSKI PARTIZAN! ZLATNI "DELFIN" IZ PARIZA ISKREN: Voleo bih da igram još u crno-belom!

Foto: Starsport

Vaterpolisti Srbije napravili su podvig kakav dugo nije viđen osvojivši zlato na Olimpijskim igrama. U grupnoj fazi igrali su, mora se priznati, totalno neubedljivo, ali su posle pobede nad Francuskom sa pravom pričali da se "čuvaju" za najvažniji deo šampionata, jer je tako i bilo.

Magični gol kapitena za pobedu protiv Grčke, pa onda ubedljiva pobeda nad Amerikancima i za kraj defanzivni doktorat Uroša Stevanovića i "delfina" za treće zlato u nizu na OI.

A jedan od najzaslužnijih za takav uspeh jeste povratnik u nacionalni tim - Nikola Dedović. Uspeo je Uroš Stevanović da ga nagovori da se vrati, a onda je Deda pokazao i zbog čega ga je selektor toliko želeo. Sa četiri gola Amerima u polufinalu bio je najzaslužniji za plasman u finale, a otkrio je i šta je prelomilo da se tamo tim nađe.

Republika

Foto: Starsport

Dedović sa Rašovićima

- Posle meča sa Španijom, iako ga nismo dobili, znali smo da smo uspeli da podignemo formu, ali i igru u defanzivi i ofanzivi. Ostvarili smo prvi cilj, a to je plasman dalje. Pred nama je bilo četvrtfinale, runda u kojoj smo nesrećno ispadali na prethodnim takmičenjima. Odlično smo se znali mi i Grci, oni su tim koji nije imao od Tokija toliko promena kao mi. Stvarno je taj meč sa onakvom završnicom bio prekretnica. Odlučili smo posle gola Grka za izjednačenje da igramo do kraja, bez obzira što je na semaforu ostalo samo šest sekundi. Krenuli smo da plivamo napred, zatim je Nikola Jakšić napravio dva zaveslaja i potom napravio majstoriju koja se ne brani - istakao je naš reprezentativac za "Sportski žurnal".

Nikola Dedović je, baš kao i mnogi, dete Partizana i Banjice i ne zaboravlja odakle je krenuo njegov put ka uspesima.

- Pratim šta se dešava. Znate kako, Partizan je moj klub, tamo sam proveo 15 godina i proživeo neke nezaboravne momente. Volim Partizan, to sam ja "do koske", nadam se da če se uskoro i Banjica malo podići, takođe da će se srediti situacija u klubu i da ćemo ponovo stvarati neki evropski Partizan. Najviše bih voleo da još koju sezonu odigram u crno-belom - iskren je bio Dedović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading