DOBRO DOŠAO, ZLATNI SELEKTORE! Kragujevčani ponosni na Uroša Stevanovića!

Autor:

Sport

13.08.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika čast za Uroša Stevanovića.

DOBRO DOŠAO, ZLATNI SELEKTORE! Kragujevčani ponosni na Uroša Stevanovića!

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Preko noći postaje slavan samo ona koji je danju neumorno radio. Ovo važi za Vaterpolo reprezentaciju Srbije, koja je osvojila treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i ispisala istoriju. Nakon povlačenja zlatne generacije usledilo je tri godine bez medalje za četu Uroša Stevanovića, koji je nasledio Dejana Savića u vrlo delikatnom i teškom momentu.

Niko nije verovao u ove hrabre momke, ali upravo Stevanović jeste. Grupna faza je protekla veoma loše za Srbiju, a posebno je boleo poraz od Australije. Međutim, digli su se iz pepela poput feniksa naši vaterpolisti i od četvrtfinala za njih je krenuo turnir. Antologijski pogodak Nikole Jakšića u poslednjim sekundama protiv Grčke. Potom su ostvarene impresivne pobede protiv Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske u finalu. I dokazali su da smo zemlja vaterpola i da je to sport broj jedan u zemlji.

Selektor Stevanović je zaslužio sve čestitke i počasti nakon ovog podviga. Njegov rodni grad, Kragujevac je ponosan na Uroša, pa su razvili transparent gde su mu poželeli dobrodošlicu i čestitali na ogromnom uspehu.

- Dobro došao, zlatni selektore - poručili su ponosni Kragujevčani.

 

Ovo je bio impresivan turnir za naše vaterpoliste kojima ovo zlato treba da bude podstek za dalji period. Ovo im je im prilika da dokažu da su dostojni naslednici one čuvene generacije koja se upisala u anale svetskog vaterpola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading