SPEKTAKL U BUDVI! Posle olimpijskih, slede Radničke igre!

Autor:

Sport

06.08.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

29. put zaredom biće održane Republičke igre komunalaca i učestvovaće preko 1.500 takmičara.

SPEKTAKL U BUDVI! Posle olimpijskih, slede Radničke igre!

Foto: Privatna arhiva

Budva će ponovo od 9. do 15. septembra, 29. godinu zaredom, biti domaćin Internacionalnih republičkih igara Sindikata komunalaca - Komunalne olimpijade, manifestacije koja okuplja sportske entuzijaste i radnike iz sektora komunalnih usluga.

Ovaj događaj, koji je postao tradicija, ugostiće učesnike iz cele Srbije, ali i iz zemalja iz okruženja, koji će se takmičiti u raznim disciplinama. Takmičari će se nadmetati u ukupno 18 muških i 17 ženskih sportova, kao i u šest radno-proizvodnih disciplina, čime će pokazati ne samo svoje sportske veštine već i radne kompetencije. Svečano otvaranje igara zakazano je za 9. septembar u večernjim satima, kada će se učesnici i gosti okupiti da bi zvanično započeli ovu manifestaciju.

Foto: Privatna arhiva

Nadvlačenje konopca

Više od 1.500 komunalaca biće na jednom mestu, pa organizator, Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti, ovu manifestaciju smatra većom od sportskog događaja - za njih je ona simbol zajedništva, prijateljstva i profesionalnog ponosa. Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije Aleksandar Radojević ističe da je velika zainteresovanost komunalaca iz evropskih gradova da učestvuju, ali je nedostatak sportskih infrastrukturnih objekata prepreka, navodeći da samo u malom fudbalu ima 35 utakmica.

Foto: Privatna arhiva

Bakset

- Ovaj događaj predstavlja izvanrednu priliku za promociju sporta, zdravog načina života i timskog duha među radnicima u komunalnom sektoru. Želja svih timova je što veći broj odigranih utakmica, ali još nismo u mogućnosti da obezbedimo i kvalifikacione turnire, već se odmah igra kup sistem, tako da mnogi timovi, bez obzira na kvalitet, ispadnu iz daljeg takmičenja odmah posle prvog kola. Broj priznanja govori o obimu ovog takmičenja, 147 pehara, 582 medalje i svaka mora da se osvoji - kaže Radojević.

Tehnički sekretar sindikata Nenad Nešić obećao je da će ove godine kvalitet fudbala da se popravi i da će na fudbalskom terenu od četvrtfinala biti postavljena podloga, što će u velikoj meri smanjiti mogućnost sportskih povreda. Komunalna olimpijada svake godine bira najuspešniju ekipu iz svih sportova - Sveukupnog pobednika, tako da je branilac prošlogodišnje titule „GSP Beograd”, kojem je to bio 12. uzastopni trofej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading