GVIDETI NE SIJA I PORED RUTINSKE POBEDE NAD FRANCUSKOM: Evo šta je poručio selektor Srbije!

Autor:

Sport

29.07.2024

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Bio je spor početak, nije vreme za davanje šanse', naveo je Gvideti.

GVIDETI NE SIJA I PORED RUTINSKE POBEDE NAD FRANCUSKOM: Evo šta je poručio selektor Srbije!

Foto: Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Francusku rezultatom 3:0 u okviru prvog kola Olimpijskih igara u Parizu. Naše devojke su na dominantan način došle do trijumfa i rutinski savladale domaću selekciju. Naredni protivnik za izabranice Đovanija Gvidetija biće Sjedinjene Američke Države.

Selektor Srbije, Đovani Gvideti nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svog tima. On je istakao da smatra da ekipa nije pokazala svoj puni potencijal, uprkos ostvarenoj pobedi.

- Bio je spor početak, ali onda se ekipa uigrala. Atmosfera je bila jako dobra, a nekim igračicama je ovo bilo prvo iskustvo na Olimpijskim igrama. Pobeda od 3:0 nikada nije laka i mislim da nismo bili opušteni koliko bi trebalo. I nismo pokazali kako izgleda najbolja Srbija, ali mislim da je ovo u redu, bio je prvi meč i uzeli smo tri boda. Sada moramo da gledamo naredna dva meča - rekao je Gvideti.

Foto: Profimedia

Odbojkašice Srbije

U ovom meču, publika je imala priliku da vidi na delu i nove igračice u timu, poput Aleksandre Uzelac i Hene Kurtagić.

- Nisam dao šansu nikome, nije vreme za davanje šanse. Poslao sam na teren igračice kojima verujem i koje mogu da učine tim boljim. I odradili su sjajno leto, i zaslužuju da počnu, ali ja imam na klupi sjajne igračice koji takođe treniraju sjajno i koje su spremno. Mislim da ću za naredni meč morati da pravim neke izmene. Turnir je dug i trebaće nam sve igračice, ja sam srećan što imam ovako jaku skupinu - istakao je selektor Srbije.

Nakon pobede nad Francuskom, predstojeći izazov za odbojkašice Srbije biće meč protiv tima Sjedinjenih Američkih Država. 

- Sa Amerikom naš čeka težak meč. Amerika je danas odigrala sjajan meč. Veoma kvalitetno igraju i mnogo su jake. Moraćemo protiv njih da igramo bolje nego večeras - naveo je Đovani Gvideti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading