STRAVIČNA TRAGEDIJA TALENTOVANE SPORTISKINJE: Nevreme je odvelo u smrt (FOTO)

Autor:

Sport

09.07.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije joj bolo spasa.

STRAVIČNA TRAGEDIJA TALENTOVANE SPORTISKINJE: Nevreme je odvelo u smrt (FOTO)

Foto: pixabay.com

Odlazak legende

U grčkom zalivu, nedaleko od mesta Kasos, sinoć se desila strašna tragedija koja je rezultirala smrtnim ishodom francuske jedriličarke Ane Konončuk. Nesreća se dogodila usled ekstremnih vremenskih uslova sa izuzetno jakim vetrom, jačine čak 11 bofora. Prema poslednjim informacijama, Ana je navodno udarila glavom kada su se jedra čamca slomila, nakon čega je pala u more zajedno sa još jednim članom posade, državljaninom Ukrajine. Iako je obalska straža brzo reagovala i izvukla ih iz vode, Ana je nažalost bila u besvesnom stanju, dok je njen kolega prošao bez ozbiljnijih povreda.

Prema pisanju grčkih medija, uslovi za trku bili su neodgovarajući, ali su se sportisti već nalazili na moru i pri kraju jedriličarske trke. Član posade drugog čamca učesnika trke, Konstantinos Antonopulos, potvrdio je veoma teške vremenske uslove, ističući da su se nalazili u ekstremnim uslovima sa brzinom vetra od 45-60 čvorova.

 

 


Antonopulos je naglasio da su u takvim ekstremnim uslovima svaki čamac je na diskreciji da napravi bilo kakav potez, ističući važnost bezbednosti kao prioritet. Seminar o bezbednosti pre trke istakao je važnost brige o bezbednosti, te je svaki potez na moru podložan proceni situacije i preduzimanju odgovarajućih mera.

Očekuje se da će telo Ane Konončuk biti prebačeno u Forenzičku službu Rodosa, gde će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Ova tragična nesreća baca svetlo na važnost bezbednosti i odgovornog ponašanja tokom sportskih događaja na otvorenom moru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading