SA DRŽAVOM NEMA ŠALE: Svi bankovni računi poznatog sportiste su zamrznuti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.07.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj finansijskih malverzacija mu se nije isplatio.

SA DRŽAVOM NEMA ŠALE: Svi bankovni računi poznatog sportiste su zamrznuti!

Foto: printscreen/instagram

Novak Đoković i Habib Nurmagomedov

Habib Nurmagomedov je neporaženi ruski MMA borac avarskog porekla. 

Višestruki je svetski šampion u sambo borbama i nosilac crnog pojasa u džudou. Trenutno se takmiči u lakoj kategoriji u UFC-u. Drži najduži niz mečeva bez poraza u MMA, sa 29 pobeda.

Međutim, istaknuti sportista se iznenada našao u gotovo bezizlaznoj poziciji.

Naime, kako prenosi "RT" država Rusija je zamrzla sve bankovne račune poznatog MMA borca Habiba Nurmagomedova, a razlog navedenog poteza, jeste neplaćeni porez. Ruski UFC šampion u lakoj kategoriji duguje gotovo milion dolara poreskim vlastima Ruske Federacija.

Kako se saznaje veći deo poslova koje je Nurmagomedov pokrenuo, doživeli su neuspeh, a Vlada Rske Federacije je zbog nagomilanih poreskih dugova odlučila da blokira ne samo njegove poslovne račune, već su se na udaru države našli i privatni računi.

Rusija je prethodne 2023. godine započela sa proverom poslovanja poznatog MMA borca, da bi nakon utvrđenih nepravilnosti, usledila i reakcija.

Nurmagomedov je rođen u selu Silde u današnjem Dagestanu, u Rusiji. Još u detinstvu je počeo da se bavi rvanjem pod uticajem oca. Njegov otac je imao crni pojas u džudou i takođe je bio prvak u sambu. 

Nakon srednje škole, upisao je studije ekonomije na Državnom univerzitetu Ministarstva finansija u Mahačkali. Oženio se u maju 2013. godine i ima dvoje dece, ćerku i sina.

Profesionalni MMA debi je imao septembra 2008. i do danas je neporažen. Trenira u Američkoj kik-boks akademiji u San Hozeu. 

Nurmagomedov je 6. oktobra 2018. godine u Las Vegasu savladao Konora Makgregora i odbranio zvanje svetskog šampiona u lakoj kategoriji na UFC 229.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading