DOMINACIJA FERARIJA! Održana čuvena TRKA 24 časa Le Mana!

Autor:

Sport

16.06.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siguran trijumf italijanskog giganta.

DOMINACIJA FERARIJA! Održana čuvena TRKA 24 časa Le Mana!

Foto: www.profimedia.rs

Vozači Ferarija su danas ostvarili impresivan uspeh osvajanjem trke 24 časa Le Mana, trijumfujući drugi put uzastopno.

Posada automobila sa brojem 50, u sastavu Niklas Nilsen, Antonio Fuoko i Migel Molina, uspela je da ostvari pobedu sa samo 14,2 sekunde prednosti u odnosu na Tojotu broj sedam, koju su vozili Nik de Vris, Kamui Kobajaši i Hose Marija Lopes.

Što se tiče trećeg mesta, njega je zauzela posada Ferarija broj 51 u sastavu Alesandro Pjer Gvidi, Džejms Kalado i Anotnio Đovinaci.

Foto: www.profimedia.rs

Migel Molina

Tokom ranih jutarnjih sati, trku je obeležila kiša i magla, što je dovelo do izlaska vozila bezbednosti na stazu. Ferari se, zajedno sa Tojotom i Poršeom, borio za prvo mesto. Uoči zore, ostale ekipe su se takođe uključile u trku, a manje od šest sati pre kraja, Ferari broj 50, sa vozačem Fuokom, uspeo je da preuzme vođstvo. Kiša je pojačala izazove, ali posada je uspela da sačuva pobedu do kraja.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Slavlje Ferarija na podijumu

Antonio Fuoko je posle trijumfa ponosno izjavio:

- Ovo je neverovatno. Čekali smo ovaj trenutak od prošle godine. Na kraju smo pobedili i svi smo srećni. Svi smo obavili zaista dobar posao od početka trke i sada je trenutak da uživamo u pobedi - rekao je Fuoko.

Ferarijeva pobeda na trci 24 časa Le Mana predstavlja veliki uspeh za tim i vozače, naglašavajući izuzetnu vozačku veštinu i timski rad koji su omogućili ovaj zasluženi trijumf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading