UŽAS U ČEŠKOJ: Stradala publika, među njima i dete

Autor:

Sport

16.06.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepažnjom motocikliste je nastao haos.

UŽAS U ČEŠKOJ: Stradala publika, među njima i dete

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker, Wikimedia/Srđan Popović

Teška nesreća se dogodila na tradicionalnoj trci za nagradu grada Jičina u Češkoj.


 Pet osoba, među kojima i dete, povređeno je u Češkoj kada je motociklista uleteo među gledaoce tokom tradicionalne motociklističke trke za nagradu grada Jičina.


Spasioci su odvezli dva gledaoca i jednog takmičara u bolnicu u Jičinu, a još dve osobe su zbrinute na licu mesta, prenela je agencija ČTK, navodeći da je među povređenima i jedno dete.


Policija istražuje nesreću kao delo koje se kvalifikuje kao nanošenje telesnih povreda iz nehata, a ukoliko bude proglašen krivim, počiniocu preti kazna do dve godine zatvora ili zabrana aktivnosti, potvrdili su portparoli Hitne pomoći i policije.


- Prema prvim informacijama, 63-godišnji vozač motocikla Jamaha nije skrenuo udesno iz još nepoznatih razloga. On je pao na zemlju i potom je  motociklom uleteo u publiku - rekla je portparolka policije Iva Kormošova.


Prema njenim rečima, policija istražuje okolnosti udesa, a predmet istrage biće i organizovanje moto-trke.


Bolničari su povređenog trkača odvezli u bolnicu sa bolovima u leđima, grudima i nogama, dok jedan od povređenih gledalaca, po svemu sudeći, ima prelom noge, a drugi površinsku povredu.


- Poslali smo četiri ekipe i helikopter na lice mesta - izjavila je portparolka Hitne pomoći Lucija Hanušova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading