TEŽAK PORAZ ZA ODBOJKAŠE SRBIJE: Olimpijske igre u magli...

Autor:

Sport

09.06.2024

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je falilo.

TEŽAK PORAZ ZA ODBOJKAŠE SRBIJE: Olimpijske igre u magli...

Foto: FIVB


Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od selekcije Argentine u dramatičnom meču u Otavi. Iako su srpski odbojkaši pružili snažan otpor, južnoamerički tim uspeo je da slavi pobedu posle pet setova i velike drame - 28:26, 25:18, 18:25, 22:25 i 15:13. Srbija je pretrpela drugi poraz na turniru u Otavi, nakon pobede nad Holandijom i poraza od SAD.


Nakon ovog neuspeha, naša selekcija se nalazi u veoma nepovoljnom nizu od pet poraza u poslednjih šest nastupa u Ligi nacija, što predstavlja izazov za ekipu i stručni štab. Ovo je nesumnjivo težak udarac za Srbiju u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu.




Plasman na Olimpijske igre u Parizu je i dalje neizvestan, a glavni konkurenti Srbije su Kuba i Holandija. Ekipa sa najviše osvojenih poena na kraju ovogodišnjeg izdanja Lige nacija obezbediće svoje mesto na Olimpijadi. Trenutno, Kuba se nalazi ispred Srbije sa 250,64 bodova, dok je Srbija na 243,57. Ipak, predstoji još nekoliko izazova i mečeva, uključujući i potencijalno ključni direktni obračun sa Kubancima.


Najefikasniji u redovima Srbije bio je korektor Dražen Luburić sa 25 poena, dok su Pavle Perić, Marko Podraščanin i Aleksandar Nedeljković takođe doprineli poenima. Sa druge strane, kod argentinskog tima istakao se Bruno Lima sa 22 poena, Palonski je osvojio 18, a Konte 16 poena.

Nakon poraza od Argentine, predstoji još jedan meč reprezentaciji Srbije. U noći između nedelje i ponedeljka ćemo igrati vrlo važan duel protiv Kanade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading