MONSTRUM IZ DAGESTANA ODBRANIO TITULU! Krv na sve strane, slavni AMERIKANAC UGUŠEN!

Autor:

Sport

02.06.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mahačev pobedio Poarijea u UFC.

MONSTRUM IZ DAGESTANA ODBRANIO TITULU! Krv na sve strane, slavni AMERIKANAC UGUŠEN!

Foto: www.profimedia.rs

Islam Mahačev, borac poreklom iz Dagestana, uspeo je da odbrani titulu UFC šampiona u lakoj kategoriji nakon pobede nad Dastinom Poarijeom u petoj rundi. Mahačev je dominirao tokom meča, brzinski bacivši Poarijea na platno već u prvoj rundi. Iako se američki borac dobro borio, nije uspeo da nadmaši Mahačeva. Obojica su završili meč okrvavljeni, ali su pružili vrhunsku borbu u završnoj rundi. Mahačev, koji ima 32 godine, uspeo je da natera Poarijea, koji ima 35 godina, da se saplete u centru oktagona sredinom runde, a potom je izazivača uhvatio u "D'arce choke" zahvat i završio priču.

Nakon završetka meča, bilo je očigledno da je borba bila izuzetno naporna za Dastina Poarijea. Fotografije su pokazale da je Poarije imao vidljive posledice teške borbe, sa modricama i otocima na licu. Ova pobeda Islama Mahačeva označava treću uzastopnu odbranu titule, kao i 14 uzastopnih pobeda za Mahačeva, koji je suvereni vladar lake kategorije. On se izjednačio sa još četiri borca za najuspešnije odbrambene titule u diviziji, nalazeći se samo dve pobede iza rekorda Andersona Silve za uzastopne pobede u UFC-u. Pobeda mu je takođe donela dva UFC bonusa - performans večeri i borba večeri, uz dodatnu zaradu od 100.000 dolara.


Islama Mahačev potvrdio je svoj status neprikosnovenog vladara lake kategorije UFC-a ovom ubedljivom pobedom. Sa 14 uzastopnih pobeda, Mahačev je pokazao izuzetnu dominaciju u ovoj diviziji, čime se svrstava među najuspešnije borce u istoriji UFC-a. Njegova tehnika, izdržljivost i odlučnost obeležili su ovaj meč, ostavljajući protivnike i fanove u očekivanju njegovih budućih nastupa. Islam Mahačev je definitivno ime koje će nastaviti da obeležava svet borilačkih veština.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading