DANAS JE VASKRS, VELIKI PRAZNIK PRAVOSLAVNE CRKVE: Evo koji sportisti su najveći vernici!

Autor:

Sport

05.05.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su veliki vernici.

DANAS JE VASKRS, VELIKI PRAZNIK PRAVOSLAVNE CRKVE: Evo koji sportisti su najveći vernici!

Foto: Starsport

Danas Srpska Pravoslavna Crkva i njeni vernici slave Vaskresenje Hristovo i to je veliki praznik u našem narodu. Srbi su kao nacija Pobožan narod i to se prenosi sa kolena na koleno u porodici već vekovima. Niko nije uspeo našem narodu da oduzme tu veru u Boga i zbog toga se smatramo velikima.

Naravno i srpski sportisti spadaju među velike vernike. Najveća među njima je i najbolji teniser sveta, Novak Đoković koji godinama propagira veru i veliki je rodoljub. U više navrata je to dokazao svojim gestovima i uživa veliko poverenje svih. Nole je nekiliko puta bio u poseti kod Njegovi svetosti Patrijarha Pavla dok je bio u bolničkoj postelji i tako pokazao svoju veličinu.

Naravno, tu je i reprezentativac Srbije i košarkaš Partizana, Aleksa Avramović koji pred svaku konferenciju za medije koristi pozdrav ''Pomaže Bog''. On je takođe veliki vernik i veliki čovek koji uvek pomaže svima. Nedavno je bio gost kod Oca Predraga Popovića i to samo govori da je iskren vernik.

Takođe i tener Crvene zvezde, Vladan Milojević je veliki vernik i uzda se u Boga. Nakon pobede nad Liverpulom 2018. godine, Miloje je istakao da je Bog nagradio igrače za dobar trud protiv engleskog giganta. Među njima je i čuveni košarkaš Darko Miličić koji je jednom prilikom naveo da mu je Bog pomogao kada je bio u teškoj situaciji i da se često moli, a da to tim stvarima uči i svoju decu. 

Među najvećim vernicima kod srpskih sportista su još Mateja Kežman koji je jednom prilikom rekao da ga privlači monaški život i da je zahvalan Bogu što je upoznao veru. Od ostalih sportista koji veruju u Boga, tu su i Danijel Ljuboja i Dragan Bogavac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading