CILJ JE MEDALJA U PARIZU: Bokserka Sara Ćirković dala obećanje na prijemu kod predsednika Vučića

Autor:

Sport

02.05.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek države ugostio osvajače 20 odličja na Evropskom prvenstvu u boksu održanom u Beogradu.

CILJ JE MEDALJA U PARIZU: Bokserka Sara Ćirković dala obećanje na prijemu kod predsednika Vučića

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Bokserskog saveza Srbije i članove stručnog štaba i bokserske reprezentacije koji su osvojili 20 medalja na tek završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu. Vučić se sahvalio bokserima što su nas obradovali ogromnim uspehom, ali i što su inspirisali decu da se vrate u sale i da počnu da treniraju boks.

S druge strane, naši mladi bokseri, posle zahvaljivanja na čestitkama, su obećali da će nastaviti da se bore još jače. Najbolja boskerka Sara Ćirković najavila je da puca na visok plasman i na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Republika

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Sara Ćirković

- Hvala predsedniče na ovakvom dočeku. Moj cilj je naravno medalja i na Olimpijskim Igrama - rekla je Ćirkovićeva.

Zatim reč je uzeo i Jovan Nikolić, osvajač zlatne medalje.

- Hvala predsedniku i naravno Bokserskom savezu Srbije koji su bili tu za nas - poručio je Nikolić.

Foto: Starsport

Jovan Nikolić

Podsetimo, zlatne medalje u ženskoj konkurenciji osvojile su Sara Ćirković, Natalia Šadrina i Kristina Kuluhova i tako postale šampionke Evrope. Sara Ćirković je u finalu kategorije do 54 kg savladala Rumunku Lakramiore Perižok na poene, jednoglasnom odlukom sudija 5:0. Natalia Šadrina (do 60 kg) je u finalu slavila protiv Ruskinje Nune Asatrijan sudijskim preglasavanjem 4:1, dok je Kristina Kuluhova (do 63 kg) slavila na poene, sudijskim preglasavanjem 4:3 protiv bokserke iz Rusije, Elene Babičeve. Kristina Nađ Varga (do 48 kg) okitila se srebrnim odličjem, dok su bronzane medalje osvojile: Nina Radovanović (do 50 kg), Dragana Jovanović (do 52 kg), Anđela Branković (do 57 kg), Milena Matović (do 66 kg), Nikolina Gajić (do 75 kg), Elma Hajrović (do 81 kg) i Sara Miljković (+81 kg).

U muškoj konkurenciji, titulu šampiona Evrope poneo je Jovan Nikolić. Nikolić je finalu savladao podeljenom sudijskom odlukom Eskerkana Madijeva iz Gruzije, te postao prvak kontinenta u kategoriji do 71 kilograma. Srebrne medalje su osvojili Rastko Simić (do 80 kg) i Dušan Veletić (preko 92 kg), dok su se bronzanim odličjem okitili: Rade Joksimović (do 48 kg), Almir Memić (do 75 kg), Omer Ametović (do 51 kg), Sadam Magomedov (do 92 kg), Veljko Ražnatović (do 86 kg) i Vakid Abasov (do 67 kg)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (16)

Loading
Sa

02.05.2024 11:24

Bokserima Hvala veliko,jer su doneli radost naciji!

Djura

02.05.2024 11:24

Bravo za ove mlade i sposobne ljude..ponos srbije

Tanja

02.05.2024 11:27

Predsednik Vučić uvek nađe vremena da posveti pažnju sportistima.

Miladin

02.05.2024 11:37

Zahvaljujuci Vucicu ulaganja u sport su visestruko uvecana, sto doprinosi ovakvim rezultatima.