SPORTSKI SAVEZ SRBIJE ORGANIZOVAO JOŠ JEDAN MALI SAJAM SPORTA! Mališani se takmiče u Valjevu

Autor:

Sport

25.04.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako još mali, već delujete spremni za velika dela - poručio je Davor Štefanek.

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE ORGANIZOVAO JOŠ JEDAN MALI SAJAM SPORTA! Mališani se takmiče u Valjevu

Foto: SSS

Grad Valjevo drugi je ovogodišnji domaćin Malog sajma sporta, koji punih 13 godina organizuju Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta Republike Srbije, uz pomoć teritorijalnih sportskih saveza i podršku lokalne samouprave. U sportskoj hali učenici valjevskih osnovnih škola imali su priliku da vide prezentaciju preko 20 klubova. Od fudbala, preko košarke, odbojke, gimnastike, američkog fudbala, do biciklizma, karatea, vaterpola, plivanja najbolje su oslikali sportsku ponudu Valjeva.


Gradonačelnik Lazar Gojković pozdravio je prisutnu decu, trenere i profesore i istakao da je sport veoma važan segment života.
Ministar sporta Zoran Gajić svim prisutnima je poručio:


- Izuzetno je važno da se bavimo fizičkom aktivnošću, a koliko vidim u Valjevu vežbanje je veoma razvijeno. Broj vas koji je danas ovde dokazuje da ste u sistemu sporta, što je za veliku pohvalu i zato grad Valjevo zaslužuje i bolju sportsku infrastrukturu. Svako od vas ko napravi bar jedan trening već je nosilac zlatne medalje. Jedina sigurna investicija u životu je psiho-fizičko zdravlje. Zato svakome od vas želim da sutrašnji dan započnu treningom i tako nastave svaki dan - rekao je ministar Gajić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek rekao je:
- Svi vi koji sanjate snove o velikim pobedama, želim vam da verujete i da nikada ne odustajete. Svima vama koji se nećete profesionalno baviti sportom moja poruka je da sportski duh, zdrav način života, pošten i fer odnos prema svima zadržite zauvek. Kada vidim vašu sportsku rešenost, pobednički stav i pozitivnu energiju zadovoljan sam jer vidim zdravu, sigurnu i naprednu budućnost naše zemlje, jer, iako još mali, već delujete spremni za velika dela.


Sportski savez Srbije donirao je lopte za osnovne škole u Valjevu. A Gorica Milovanović ispred Antidoping agencije Republike Srbije održala je predavanje trenerima sportskih klubova sa temom borbe protiv dopinga u sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading