VIŠE OD 200000 KONDOMA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU! Organizatori misle na ZADOVOLJSTVA takmičara!

Autor:

Sport

04.04.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podaci kažu da se broj zaraženih HIV-om povećava za vreme Olimpijade.

VIŠE OD 200000 KONDOMA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU! Organizatori misle na ZADOVOLJSTVA takmičara!

Foto: pexels.com

Organizatori predstojeće Olimpijade i Paraolimpijskih igara u Parizu planiraju nabavku impresivnog broja prezervativa za učesnike i članove njihovih ekipa. Ukupno će biti nabavljeno 230.000 kondoma, od kojih će 200.000 biti muških, 20.000 ženskih i 10.000 za oralni seks. Zanimljivo je da će 10.000 kondoma biti bez lateksa, što pokazuje da su organizatori vodili računa o mogućim alergijskim reakcijama. Takođe, planirana je nabavka 20.000 bočica lubrikanata, kako bi se i za to zadovoljstvo sportisti adekvatno pripremili.

Ovim potezom, organizatori su pokazali ozbiljan pristup zdravstvenoj prevenciji tokom Olimpijskih igara. Podaci pokazuju da se tokom sportskih događaja, poput Olimpijade, povećava broj infekcija seksualno prenosivim bolestima. Zbog toga će biti sprovedene brojne preventivne mere, uključujući i testiranje na virus HIV-a. Takođe, sportistima će biti podeljeni informativni materijali o zdravlju, a u Olimpijskom selu će biti dostupna i medicinska pomoć.

Republika

Foto: Ilustracija/Tošo Borković

Prezervativi na Olimpijskim igrama

Interesantno je razmatrati kako će ovolika količina kondoma uticati na sportske rezultate. Dok neki smatraju da bi ovo moglo da bude stimulans za sportiste, drugi se pitaju da li bi to moglo da utiče na njihovu energiju i fokus tokom takmičenja. Takođe, postavlja se pitanje da li će kreveti u Olimpijskom selu, napravljeni od kartona, izdržati ovakav napor ili će sportisti morati da pokažu maštovitost u rešavanju ovog problema.


U poređenju sa prethodnim Olimpijadama, broj nabavljenih prezervativa za Pariz je impresivan. Ipak, igre u Riju 2016. godine su obeležene sa čak 450.000 kondoma na raspolaganju učesnicima i to je rekordan broj. Ovo pokazuje da organizatori ozbiljno shvataju zdravlje i dobrobit sportista tokom takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading