PANČEVO JE GRAD SPORTA! Budući šampioni mogu se oprobati u fudbalu, košarci, plivanju

Autor:

Sport

26.11.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Pančevo broji preko 280 sportskih klubova

PANČEVO JE GRAD SPORTA! Budući šampioni mogu se oprobati u fudbalu, košarci, plivanju

Foto: republika.rs

Grad Pančevo je dao veliki broj sportista, koji su predstavljali našu državu u najboljem mogućem svetlu. Iz ovog grada je Dušan Borković, Anja Crevar i mnogi drugi.

Međutim, dobri rezultati sportista iz Pančeva ne bi trebali nikoga da iznenađuju, posebno ako uzmemo u obzir kojim sve sportovima omladina može da se bavi.

Povodom ove teme posetili smo Sportski savez Pančeva i razgovarali smo s predsednikom Slobodanom Bitevićem. On je istakao da je Pančevo godinama unazad grad sporta. 

- Grad Pančevo je grad sporta. Mi smo jedna velika sportska porodica, koja broji 289 sportova i klubova. Mi smo grad svetskih i evropskih šampiona. Zajedno sa sportskim udruženjima. Kao što vidite da imamo tendecije rasta. Imamo sve aspekte sporta, sad da li je to profesionalni, rekrereativni, dečiji. Imamo sve što je potrebno za decu i omladinu kako bi se razvijala u sportskom duhu - istakao je Bitević.

 

 

Takođe, on je naglasio da Pančevu ima i odličnu infrastrukturu. 

-Profesionalan sport jeste najteži i najzahtevniji, ali mi se trudimo da sport približimo svakoj osobi. Sport je najlepšta stvar i zato želimo da svakom našem građanu omogućimo da se oproba u nekom od sportova da li je to fudbal, plivanje, košarka, rukomet. Preko 30 različitih disciplina. Imamo i kolektivne i vodene sportove, individualne. Podjednako su zastupljeni. Svi gledamo da funkcionišemo kao tim, takođe imamo dobru infrastrukturu. Našim sugrađanima samo ostaje da se oproba u nekom sportu - zaključio je on. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading