SAGA SE NASTAVLJA: Magnus Karlsen prvi put javno optužio protivnika za varanje!

Autor:

Sport

27.09.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šahovski svet potresa jedan od najvećih skandala u istoriji, pošto je Magnus Karlsen. i dalje aktuelni svetski šampion, optužio Amerikanca Hansa Nimana za varanje.

SAGA SE NASTAVLJA: Magnus Karlsen prvi put javno optužio protivnika za varanje!

Foto: Twitter.com/Grand Chess Tour

Magnus Karlsen i Hans Niman

Magnus je Amerikanca optužio da je varao u meču Sinkfild kupa, kada je Niman porazio Karlsena, i na taj način mu naneo prvi poraz posle serije od 53 meča bez poraza u klasičnom šahu.

Karlsen je na svom Tviter profilu optužio Nimana da je varao i ranije, a Amerikancu ne ide u prilog ni to što je ranije priznao da je sa 12 i 16 godina varao, ali samo na šahovskim platformama, a ne u profesionalnim mečevima.

Nakon što je poražen od Nimana, Karlsen je prvo na Tviteru postavio nagoveštaj onoga što će uslediti, a takođe je Nimanu predao meč na Julius Ber kupu i to samo posle jednog poteza.

Karlsen se posle poraza od Nimana povukao sa Sinkfild kupa, da bi na Julius Ber kupu pokazao svoju dominaciju i osvojio ga rutinski, posle pobede nad Arjunom Erigaisijem u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading