BRUKA I SRAMOTA: Australijanci ŠIKANIRALI nezaraženog Novaka, a svoju sportistkinju pustili da se POZITIVNA takmiči! Narod ne krije BES!

Autor:

Sport

08.08.2022

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal neviđenih razmera.

BRUKA I SRAMOTA: Australijanci ŠIKANIRALI nezaraženog Novaka, a svoju sportistkinju pustili da se POZITIVNA takmiči! Narod ne krije BES!

Foto: Starsport/Ilustracija

Novak Đoković

Australijska kriket igračica Talija Mekgrat postala je prva sportistkinja ikada koja je igrala utakmicu dok je bila pozitivna na koronavirus.

Ona je za svoju reprezentaciju igrala u T20 kriket finalu u Komonvelt igrama protiv selekcije Indije, uprkos tome što je samo nekoliko sati pre početka meča dobila pozitivan nalaz na Kovid-19.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Talija Mekgrat

Mekgrat je obavestila menadžment tima da ima blage simptome, a nakon toga dobila je pozitivan nalaz, našla se u startnih jedanes, a Internacionalni kriket savez odobrio je da igra u finalu. Primenjeni su određeni protokoli kojima je umanjena mogućnost da bude pretnja po zdravlje drugih takmičara - navodi se u obrazloženju dozvole australijanaca da Talija igra.

Međutim, korisnici Tvitera nisu krili bes, prvenstveno zbog svega što je nevakcinisani, ali zdravi, Novak Đoković proživeo u januaru u Melburnu.

- Dakle, Australija može da zabrani Đokoviću da igra na Australijan openu zato što je nevakcinisan, ali će dozviliti osobi sa koronom da igra kriket meč? Koja je svrha testiranja ako kovid pozitivna osoba može da igra? - upitala je jedna žena.

Ništa manje ljut nije bio ni novinar Brendan O'Nil, koji je ovu situaciju nazvao najgorim slučajem dvostrukih standarda ikada.

- Imali smo zdravog čoveka kom je zabranjeno da igra u Australiji i Americi i koji je užasno demonizovan zbog kršenja pravila ili rizika od kršenja pravcila. I onda imate ovu devojku koja je bila bolesna, u smislu da je imala kovid i kojoj je dozvoljeno da igra i to se slavilo. Sve to je podsetnik kako je Đoković loše tretiran kad je došao u zemlju, bioje to sramotan momenat za Australiju. Problem je što se tu uopšte nije radilo o njegovom zdravstvenom statusu, već šta je imao u glavi, kakva su mu bila razmišljanja - rekao je O'Nil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Laki

10.08.2022 09:45

Medjunarodna sramota.