VIŠE OD SPORTA: Na pomolu je veliki obrt! Ruska klizačica nastavlja takmičenje na ZOI u Pekingu?

Autor:

Sport

11.02.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre samo tri dana, ruska sportska senzacija u umetničkom klizanju je suspendovana sa Zimskih Olimpijskih igara usled pozitivnog nalaza na trimetazidin, međutim, prema poslednjim informacijama došlo je do poptunog preokreta.

VIŠE OD SPORTA: Na pomolu je veliki obrt! Ruska klizačica nastavlja takmičenje na ZOI u Pekingu?

Foto: Tanjug/AP

Petnaestogodišnja Ruskinja Kamila Valieva, je osvojila zlato na timskom takmičenju u Pekingu sa reprezentacijom Rusije, nakon što je ušla je u istoriju Igara kao prva takmičarka koja je uspela da izvede potpuni četvorostruki skok.

Nakon izrečene suspenzije, ruska takmičarka se žalila, a Međunarodna agencija za testiranja (ITA) je donela odluku o poništavanju ranije odluke, pa će samim tim Valieva moći da nastavi takmičenje na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ipak, Međunarodni olimpijski komitet je objavio da će pokrenuti žalbu protiv odluke RUSADA (Ruske antidoping agencije) i da će o svemu odlučiti Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Valijevoj je do kraja ZOI ostalo da se takmiči i individualno. Kratki program se održava 15, a slobodni 17. februara, tako da će odluka CAS-a morati da dođe pre toga.

 

 

Portparol MOK-a Mark Adams je naveo potrebu za opširnom istragom i analizom celog slučaja.

- Čuli smo razne glasine i očekujemo dodatno objašnjenje, ali je jasno da je glavni dokument objavljen. MOK je stoprocentno protiv dopinga i sprovodi temeljnu istragu svakog slučaja, ali to sada još nije urađeno. Posebno s obzirom da pričamo o maloletnoj devojci - izjavio je Adams.

Podsetimo, Valijevoj je ovo prva godina da se takmiči sa odraslima. Prethodno je osvojila Evropski šampionat i prvenstvo Rusije, a vlasnica je raznih rekorda u mlađim kategorijama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Zagorka

12.02.2022 11:33

Ludilo koje zavlada u svetu sporta. Ova godina zapocela svoju pricu ruznim dogadjajima . Prvo AO sada ZOI. Cumu sve ovo?