ČOVIĆ OTKRIO DO KADA JE UBEDIO PEŠIĆA DA OSTANE: Evo kakav ugovor je potpisao novi-stari selektor

Autor:

Sport

20.10.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugi pregovori su završeni uspešno

ČOVIĆ OTKRIO DO KADA JE UBEDIO PEŠIĆA DA OSTANE: Evo kakav ugovor je potpisao novi-stari selektor

Foto: Starsport

Novi-stari selektor Svetislav Pešić potvrdio je na konferenciji za medije da ostaje na čelu reprezentacije Srbije. Pre njega je govorio predsednik KSS Nebojša Čović koji ga je i ubedio u takvu odluku, ali je otkrio i do kada.

- Neću da dužim, razgovori sa gospodinom Pešićem su trajali određeno vreme, jer je Pešić imao druge obaveze koje je dogovarao. Meni je veliko zadovoljstvo da smo uspeli da se dogovorimo da se nastavi saradnja, po sistemu stari-novi trener. Nemam šta da vam objašnjavam, šta je već urađeno, ono što je za nas bilo važno jeste da obezbedimo kontinuitet i mislim da je to bila želja i nacije i igrače, što će olakšati dalje korake, što se tiče otkazivanja / neotkazivanja. Sada je na nama da radimo zajednički, očekujemo podršku klubova na svemu do Evropskog prvenstva. Svi računaju da je završeno, ali mi imamo kvalifikacije. Razumemo mi i klubove i njihove probleme. Ugovor smo potpisali do 30. 09. 2025. godine sa mogućnošću da nastavimo dalje i da idemo u nove izazove. 2026. godina je godina kvalifikacija za SP. Zahvaljujem se Pešiću na poverenju, da uđemo zajedno u ovaj projekat - rekao je Čović.

Republika

Foto: Starsport

Vrh KSS na konferenciji

Pozvao je potom Pešić celokupnu košarkašku javnost, pre svega Zvezdu i Partizan, da pomažu reprezentaciji.

- Nije više to kao što je nekada bilo, igrači su pod kontrolom svega u klubovima 10 meseci i onda dođu da igraju za reprezentaciju. Biće to nimalo lak proces, trudim se i trudiću se da napravimo kontinuitet reprezentacije koja će igrati protiv Danske. Tu će biti teško, moraće i Zvezda i Partizan, ali će morati i oni da učestvuju u formiranju tima, ako ne tri, onda jednog ili dva igrača da nam daju. Ne predstavlja tim Pešič i predsednik KSS, mi smo samo predstavnici svih Borca, Subotice, Mege, FMP-a, Vojvodine... Oni moraju da razumeju da nam pomognu da napravimo ekipu, a onda će biti rezultata od kojih će svi profitirati, na kraju krajeva i navijači i klubovi - rekao je Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading