TREBA DA SE UBIJEM?! Trinkijeri zaurlao na konferenciji, pa optužio sudije - Evo šta se tačno desilo na meču! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.10.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi razlog poraza leži u njima.

TREBA DA SE UBIJEM?! Trinkijeri zaurlao na konferenciji, pa optužio sudije - Evo šta se tačno desilo na meču! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Na konferenciji za medije nakon meča sa Olimpijakosom, trener Žalgirisa, Andre Trinkijeri, nije mogao da sakrije svoje nezadovoljstvo suđenjem. Posebno se osvrnuo na nekoliko ključnih trenutaka tokom meča, ističući da je Olimpijakos dobio čak 43 slobodna bacanja. Trinkijeri je istakao da je teško igrati protiv ekipe poput Olimpijakosa, koja je fizički snažna i igra kao dobro uigran tim. Takođe, izrazio je nezadovoljstvo time što je njegov tim kasno zabeležio prvu asistenciju tokom meča.

- Niko ne želi da igra protiv Olimpijakosa. Visoki su, dugački i imaju razvijen višegodišnji sistem. Vezenkov se vratio, on počne utakmicu sa 10 slobodnih bacanja. Ne znamo kako (to uspeva), ali pogleda sudije i dobije dva slobodna bacanja. Bukvalno je tako. Onda pogleda na drugu stranu i dobije nova dva penala. Teško je igrati tako, dobili su 43 slobodna bacanja - započeo je trener. 

Trener Trinkijeri je istakao da je Evroliga izuzetno zahtevno takmičenje, posebno za mlade igrače ili one koji prvi put nastupaju u ovoj ligi. Naglasio je da je potrebno vreme za adaptaciju, ali da je istovremeno važno raditi na kreativnosti i prilagođavanju izazovima koje pruža Evroliga.

- Olimpijakos je daleko jedna od najboljih ekipa i toga su svesni. Igraju kao tim koji želi da pobedi i fizički su snažni. Pomislio bi čovek da bi Furnijeu bila potrebna adaptacija posle NBA lige, ali ne. Nije ubacio mnogo, ali on i dalje koristi svoje telo jako dobro. Olimpijakos je baš dobar - dodao je Italijan.

Trinkijeri je pohvalio Olimpijakos ističući da je reč o jednoj od najboljih ekipa u Evroligi. Posebno je istakao fizičku spremnost i efikasnost igrača poput Furnijea, koji je uprkos nedostatku poena, uspeo da iskoristi svoje telo na terenu. Takođe, istakao je i povratak Saše Vezenkova, koji je bio izuzetno efikasan sa linije za slobodna bacanja.

- Posle ovoga što ste rekli, treba da nađem most i da se ubijem. Evroliga je teško takmičenje, pogotovo za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali ovu ligu. Sve je veliko, brzo i fizički zahtevno. Ponekad su igrači anksiozni. Treba im period adaptacije. Sve je tačno, ali bili smo u zaostatku dva poena, imali momentum... Moramo da radimo na malo više kreativnosti, to je prioritet - istakao je.

Nakon ovog meča, Žalgiris je doživeo prvi poraz u dva kola, ali Trinkijeri je istakao da će ekipa raditi na poboljšanju kreativnosti i prilagođavanju izazovima kako bi ostvarila bolje rezultate u narednim mečevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading