KOŠARKAŠ ANALIZIRAO PORAZ PARTIZANA: Tek ih čeka težak zadatak, Real je gladan pobede!

Autor:

Sport

08.10.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu svesni šta ih čeka.

KOŠARKAŠ ANALIZIRAO PORAZ PARTIZANA: Tek ih čeka težak zadatak, Real je gladan pobede!

Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana započeli su svoje učešće u Evroligi porazom od ekipe Baskonije sa rezultatom 82:88. Iako su mnogi očekivali pobedu crno-belih, Baskonija je uspela da ostvari trijumf na domaćem terenu.

Sa druge strane, u AdmiralBet ABA ligi, Partizan nizuje trijumfe, sa skorom od 3-0 nakon pobede nad Cibonom u Beogradskoj areni. Ovo je sigurno ohrabrujuća vest za navijače Partizana, koji sa nestrpljenjem iščekuju dalje mečeve.

Sledeći izazov za Partizan je meč sa Realom u Madridu. Ovo će biti izuzetno težak zadatak, s obzirom da je i Real poražen u prvom kolu od ekipe Bajerna. Mića Berić, bivši košarkaš, istakao je da će Real biti "gladan" za pobedom i da Partizan mora biti spreman na izuzetno zahtevnu utakmicu.

U podcastu "Pick and roll sa Mićom Berićem", Mića je analizirao boljke crno-belih u meču sa Baskonijom. Apostrofirao je odbranu i energiju u odbrani kao ključne elemente na koje Partizan treba da se fokusira. Takođe, istakao je da je Partizan pokazao boljke iz prethodne sezone, posebno u momentima kada nije uspeo da iskoristi svoju dominaciju i stvori osetniju prednost.

Republika

Foto: Starsport

Žoc pravi plan za novu sezonu Evrolige: KK Paartizan

- Sve je ukazivalo na to da Partizan može da startuje pobedom i brejkom protiv ozbiljnog protivnika kakav je Baskonija. Bio sam optimista pred utakmicu, još veći na kraju prvog poluvremena, sve je delovalo odlično. Ono što sam ja apostrofirao i što verujem da može biti snaga Partizana jesu odbrana i energija u odbrani. Da se niko ne štedi. Sve je to delovalo odlično u prvom poluvremenu, ali je Partizan pokazao boljke iz prošle sezone kao na primer da ne zna da dotuče protivnika - počeo je Berić.

Nakon poraza od Baskonije, Berić smatra da Partizan treba da zadrži fokus i da se ne obeshrabri. Naglasio je da je ovo tek početak sezone i da nema mesta ni euforiji ni tragediji. Uoči meča sa Real Madridom, Berić je istakao da Partizan treba da se pripremi za izazov protiv "ranjenog lava", aludirajući na Realovu želju za povratkom nakon poraza u prvom kolu.

- Partizan tri napada zaredom nije iskoristio na kraju prvog poluvremena, mogli su da imaju dvocifrenu prednost, pa faulovi u napadu, izgubljene lopte… Kada si dominantan tada moraš da praviš razliku. Naravno da će doći do kriznog perioda, ali moraš da stvoriš prednost kada igraš bolje. Šest razlike sa poluvremena nije ni puno, ni malo, ali sam mislio da Partizan ima velike šanse u nastavku - dodao je Berić.

Iako je početak sezone doneo poraz od Baskonije, Partizan ima priliku da pokaže svoju snagu i rešenost u narednim mečevima. Utakmica sa Realom sigurno će biti test za crno-bele, ali prilika da pokažu svoj potencijal i izbore se za nove pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading