EKSPLODIRAO NBA! Košarkaš napustio slavni klub, a evo gde će sada igrati - Otkriven detalj najvećeg trejda sezone

Autor:

Sport

28.09.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže pojačanje.

EKSPLODIRAO NBA! Košarkaš napustio slavni klub, a evo gde će sada igrati - Otkriven detalj najvećeg trejda sezone

Foto: Tanjug/AP

Karl Entoni Tauns i Nikola Jokić

Početak nove sezone u NBA ligi se približava, a glavna tema među ljubiteljima košarke je spektakularna razmena igrača između Njujork Niksa i Minesota Timbervulvsa. Dva najbolja igrača, Džulijus Rendl i Karl Entoni-Tauns, menjaju dresove u ovom iznenađujućem trejdu.

Minesota Timbervulvsi su odlučili da razdvoje svoj centarski tandem kako bi pojačali svoj tim, te su stoga odlučili da pošalju Karla Entoni-Taunsa u Njujork Nikse. Ova odluka je iznenadila mnoge ljubitelje košarke, ali je jasno da Minesota ima ambiciozne planove za narednu sezonu.

S druge strane, Njujork Niksi su već neko vreme tražili rešenje za svoj centarski problem, te je dolazak Karla Entoni-Taunsa u njihov tim veliko pojačanje. Ovaj trejd će svakako promeniti dinamiku u ligi i doneti nove izazove za obe ekipe.

U trejdu su učestvovali i Šarlot Hornetsi, koji su pomogli da finansijski deo bude "čist". Za učestvovanje u razmeni igrača "stršljenovi" su dobili pikove na draftu, ali još uvek nije poznato koje.

Karl Entoni-Tauns je prošle sezone prosečno beležio 21,8 poena i 8,3 skokova, a sada će opet raditi sa trenerom Tomom Tibodoom, koji je vodio Vulvse u periodu 2016-2019. Sa druge strane, Džulijus Rendl iza sebe ima najbolje NBA sezone pošto je na 46 utakmica, odnosno - pre povrede ramena, prosečno imao 24,2 poena, devet skokova i pet asistencija.

Ovaj trejd će svakako doprineti većem rivalitetu između Njujork Niksa i Minesota Timbervulvsa u narednoj NBA sezoni, a ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju početak takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading