CELA SRBIJA STAJE TADA: Evo kada basketaši igraju za medalju!

Autor:

Sport

24.08.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vade se fleke iz Pariza!

CELA SRBIJA STAJE TADA: Evo kada basketaši igraju za medalju!

Foto: KSS

Strahinja Stojačić

Basketaši Srbije ostvarili su značajan uspeh plasiravši se u polufinale Evropskog prvenstva u basketu, gde će se suočiti sa selekcijom Švajcarske. Nakon impresivne pobede nad olimpijskim prvacima Holandije rezultatom 21:16, naši basketaši su zasluženo izborili svoje mesto među najboljima na turniru.

Polufinalni okršaj sa Švajcarskom zakazan je za nedelju u 13:25, a istog dana će se odigrati i mečevi za medalje. Okršaj za bronzu na programu je od 18:15, dok je meč za zlato zakazan za 19:30. Srbija će imati priliku da nastavi svoj uspeh i da se bori za odličja na Evropskom prvenstvu u basketu. 

U četvrtfinalnom okršaju sa Holandijom, basketaši Srbije su priredili iznenađenje savladavši olimpijske šampione rezultatom 21:16. Najefikasniji u našem timu bio je Stefan Kojić sa devet poena, dok je Strahinja Stojačić doprineo sa osam poena. Marko Branković i Nemanja Barać takođe su odigrali važne uloge, postigavši po dva poena. Na drugoj strani, De Jong je predvodio Holandiju sa sedam poena, dok su po četiri poena postigli Drisen i Sloter, dok je Jaring ubacio jedan poen.

Iako je Holandija imala bolji start i stekla četiri poena prednosti, naši "orlovi" su uspeli da se vrate u meč i preokrenu situaciju na terenu. U furioznoj završnici utakmice, na krilima Strahinje Stojačića, uspeli su da sruše aktuelne olimpijske šampione i obezbede plasman u polufinale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading