RANE IZ PARIZA JOŠ BOLE: Srbija poražena od Španije na startu EP!

Autor:

Sport

23.08.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci neverovatni.

RANE IZ PARIZA JOŠ BOLE: Srbija poražena od Španije na startu EP!

Foto: KSS

Basketaši Srbije

Basketaška reprezentacija Srbije poražena je od Španije rezultatom 21:15 na otvaranju Evropskog prvenstva u Beču. Rane sa Olimpijskih igara u Parizu još uvek nisu zacelile, a Strahinja Stojačić i družina nisu na dobar način započeli odbranu titule.

Španija je bolje otvorila ovaj susret, Martinez je pogodio za dva, ali je brzo Srbija odgovorila, Stojačić je imao odličnu zakucavanje, pa je doveo meč do egala (2:2). Potom je naša selekcija preuzela inicijativu, a Kojić je pogodio iz daljine za dva poena, pa je naš nacionalni tim došao do vođstva (4:2). 

Španci se nisu tek tako predavali, dolaze do novih poena, ali je Braća brzo vratio dva poena prednosti Srbiji (5:3). Španija je nastavila sa pritiscima, a pa je utakmica došla do egala (5:5), a veliki problem Srbije je što je imala pet faulova. Dolaze Španci do prekoreta, međutim, Branković ne dozvoljava da se protivnik odlepi (7:7). ''Furija'' odlično čita igru i preko Martineza su ponovo poveli (7:9).

Prelepu akciju su organizovali naši basketaši kada je Stojačić proigrao Braća ispod koša, a on lepo snašao i pogodio. Potom je usledio promašaj Španije, ali i Stojačića. Usledila su i dva promašaja za dva poena Kojića. Branković je doveo do novog egala, ali je Martizenz odmah uzvratio i došao do novih poena. Kontrolisali su Španci rezultat, ali se velika borba vodila na terenu.

Španija je pogađala iz teških situacija, a Martinez je imao sjajno popodne koji je održavao svoj nacionalni tim u životu. Nisu imali naši basketaši adekvatan odgovor tokom meča na furioznu igru protivnika. Međutim, Stojačić je pokazao izuztetan kvalitet kada je imao sjajan solo prodor i došao do novih poena i smanjio prednost Španije (13:15). Španci su do samog kraja igrali fenomenalno i na kraju došli do pobede od 21:15.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading