LEBRON NIKAKO NIJE MOGAO BITI MVP! Legendarni košarkaš OSUO PO OI, ali ne smatra ni da je JOKIĆ BIO NAJBOLJI!

Autor:

Sport

14.08.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj ima treću teoriju

LEBRON NIKAKO NIJE MOGAO BITI MVP! Legendarni košarkaš OSUO PO OI, ali ne smatra ni da je JOKIĆ BIO NAJBOLJI!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji igrač Srbije i sveta Nikola Jokić zapušio je usta svim kritičarima koji su ga nazivali "konjušarem" pre olimpijskog turnira. Još od samih pripremnih utakmica, počevši od Francuske, a ne umanjujemo značaj niti jednog "orla" koji je doprineo ovoj bronzanoj medalji, as Denvera je pokazao zbog čega je trostruki MVP najjače lige na svetu.

I niko od njega nije bio bolji turniru u Parizu, pošto je Jokara bio pobednik u sve četiri najvažnije kategorije u košarci. Poeni, asistencije, skokovi, ukradene lopte - u svemu je bio najbolji momak iz Sombora.

Međutim, iako smatra krađom to što su organizatori dali MVP turnira Lebronu Džejmsu, legendarni NBA košarkaš Stefon Marberi misli da ta nagrada nije trebala otići ni u Jokićeve ruke!

Republika

Foto: Profimedia

Kari i Durent u finalu OI

- Dodelili su MVP nagradu pogrešnom igraču. Možda su slučajno izgovorili pogrešno ime. Mislim da treba da se vratimo na trenutak kada je Stef Kari pokazao da je najbolji šuter koji je ikada dodirnuo loptu. U međunarodnoj košarci, ako ne možeš da šutneš, ne možeš da imaš loptu na kraju utakmice - napisao je Stefon Marberi i nastavio:

- Razumem da je Lebron Džejms za mnoge “Kralj”, ali hajde da kažem ovo: kada mu dodelite nešto što ne zaslužuje, zapravo govorite da zbog onoga što je postigao, treba da dobije tako visoku čast na najvećoj pozornici. Ne, ovaj put to nije zaslužio!

Samoprozvani "kralj" je u proseku imao 4.6 manje poena (14.2), 3.9 manje skokova (6.8) i 0.2 manje asistencija (8.5) od Jokića. Sa druge strane, Kari je prosečno imao 14,8 poena, 3,2 skokova i 2,5 asistencija po utakmici, ali se u idealnoj petorci pre svega našao zbog dve fantastične partije u polufinalu i finalu, u kojima je ukupno ubacio 60 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading