OI 2024, 11. DAN: Košarkaši Srbije igraju za POLUFINALE! Rekorderka Ivana izlazi na borilište, odbojkašice RUŠE moćnu Italiju!

Autor:

Sport

06.08.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogat sportski program srpskih takmičara u Parizu.

OI 2024, 11. DAN: Košarkaši Srbije igraju za POLUFINALE! Rekorderka Ivana izlazi na borilište, odbojkašice RUŠE moćnu Italiju!

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Pošto su nas Novak Đoković i tandem Zorana Arunović/Damir Mikec obradovali zlatnim medaljama u tenisu i streljaštvu, sve oči nacije uprte su u ostale takmičare koji mogu Srbiji da donesu nova odličja sa Olimpijskih igara u Parizu.

U centru pažnje biće košarkaši, koji od 14.30 časova igraju četvrtfinalni meč protiv Australije. "Bumersi" su već zadužili izabranike Svetislava Pešića, nanevši im poraz na pripremnom turniru u Abu Dabiju, pa bi "orlovi" u slučaju revanša izborili plasman u polufinale gde ih čeka verovatno prvi favorit SAD, koji se sastaje sa selekcijom Brazila od 21 sat.

Na borilište izlaze i srpske atletičarke u skoku udalj, Ivana Španović i Milica Gardašević. Naša rekorderka će pokušati da donese svojoj reprezentaciji novu medalju u žestokoj konkurenciji, budući da se maksimalno pripremala za napad na najviše postolje, propustivši dva velika takmičenja u prethodnom periodu.

Republika

Foto: Starsport

Ivana Španović

Kajakaši će se prvi takmičiti, jer od 9.30 u disciplini K4 na 500m, nastupaju Anđeto Džombeta, Marko Novaković, Strahinja Dragosavljević i Vladimir Torubarov. Odmah posle njih, pola časa kasnjie, izlaze i dame u sastavu Anastasija Bajuk, Dunja Stanojev, Milica Novaković i Marija Novaković.

Ivana i Milica nastupaju od 11 časova i 15 minuta, dok će u 11.30 sreću okušati kajakaši Strahinja Dragosavljević i Marko Novaković u disciplini K2 500m. U istom terminu i identičnom takmičenju do medalje pokušaće da dođe druga postava u sastavu Anđelo Džombeta-Vladimir Torubarov.

Rvač Mihail Kadžaja nastupiće u grčko-rimskom stilu (97kg) od 11.30 časova, dok tri sata kasnije sledi košarkaški duel sa Australijom.

Odbojkašice Srbije zatvaraju program naših predstavnika, pošto od 21 čas igraju duel protiv Italije, aktuelnih šampionki Lige nacija.

- OI 2024, 11. dan:

9.30 Kajak (muškarci) - K4 500m - Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Strahinja Dragosavljević i Vladimir Torubarov.

10.00 Kajak (žene) - K4 500m - Anastasija Bajuk, Dunja Stanojev, Milica Novaković i Marija Novaković.

11.15 Atletika - skok udalj - Ivana Španović, Milica Gardašević.

11.30 - Kajak (muškarci) - K2 500m - Strahinja Dragosavljević/Marko Novaković i Anđelo Džombeta/Vladimir Torubarov.

11.30 - Rvanje (grčko-rimski stil, 97kg) - Mihail Kadžaja.

14.30 - Košarka (četvrtfinale): Srbija-Australija.

21.00 - Odbojka (četvrtfinale): Srbija-Italija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading