PRAVI SE VELIKA KONKURENCIJA ZVEZDI I PARTIZANU NA JADRANU! Bivši igrači večitih stižu u OVAJ klub!

Autor:

Sport

12.06.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremaju "paklen" tim.

PRAVI SE VELIKA KONKURENCIJA ZVEZDI I PARTIZANU NA JADRANU! Bivši igrači večitih stižu u OVAJ klub!

Foto: Starsport

Slovenački šampion, Cedevita Olimpija, nakon dovođenja iskusnog Zvezdana Mitrovića na mesto šefa struke, ostvario je značajan transfer potpisavši dvogodišnji ugovor sa plejmejkerom Aleksejem Nikolićem. Ovaj potez je dodatno podigao optimizam među navijačima, koji se nadaju da će predstojeća sezona doneti veći uspeh u borbi za vrh AdmiralBet ABA lige.

- Pratim Cedevitu Olimpiju svake sezone, kako u regionalnoj ligi tako i u Evrokupu. Klub je imao uspona i padova, ali najviše pamtim sezonu u kojoj se Cedevita Olimpija plasirala u četvrtfinale Evrokupa, gde je na kraju za dlaku bolji bio Bursaspor. Svakako, najviše me raduje činjenica da ljubljanska publika još ume da napuni Stožice i Tivoli i na pravi način podrži tim – rekao je Nikolić po promociji u Ljubljani, dodavši da se raduje saradnji sa Zvezdanom Mitrovićem.

Ovo je nagoveštaj da Cedevita Olimpija ima visoke ciljeve naredne sezone, pre svega da "pomrsi konce" Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali i napravi veliku konkurenciju Budućnosti.

Dolazak Nikolića je ozvaničen, ali bi još veća "bomba" mogla da eksplodira u Ljubljani. Informacije iz Slovenije govore da Cedevita Olimpija želi Majka Tobija. Sportski direktor Cedevite Čeku Mulero nekada je igrao zajedno sa Majkom u Valensiji.

Tobi je prošlog leta iz Barselone stigao u Zvezdu, ali tu se nije proslavio. Na 30 utakmica Evrolige na parketu je provodio 10,9 minuta.

U elitnom evropskom takmičenju u proseku je beležio 3,7 poena i 2,3 skoka po meču. Mnogo bolji je bio u ABA sa 8,9 poena i 5,1 skokova. Videćemo hoće li se doskorašnji igrač crveno-belih odlučiti da nastavi da igra u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading