POZNATO KO ĆE UZETI TOPIĆA NA DRAFTU?! EVO I ŠTA JE SA ĐURIŠIĆEM: Obojica idu kod Srba?!

Autor:

Sport

31.05.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se odnosi pre svega na Zvezdine navijače.

POZNATO KO ĆE UZETI TOPIĆA NA DRAFTU?! EVO I ŠTA JE SA ĐURIŠIĆEM: Obojica idu kod Srba?!

Foto: Starsport

Za oko malo manje od mesec dana, ljubitelji košarke širom sveta imaće priliku da saznaju sudbinu mladih talenata na NBA Draftu. Među potencijalnim kandidatima nalaze se i dvojica mladih srpskih košarkaša - Nikola Topić i Nikola Đurišić. Prema mišljenju stručnjaka Bličer Riporta za Draft, Džonatana Vasermana, evropski igrači će imati značajnu ulogu na ovogodišnjem draftu, a među njima se izdvaja Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, koji bi prema predviđanjima mogao biti izabran kao četvrti pik i to od Grega Popoviča, američkog trenera srpskog porekla.


Vasermanova analiza Topićevog potencijala upoređuje ga sa iskusnim Goranom Dragićem, ističući da mladi košarkaš nije bio značajnije ugrožen povredom kolena tokom AdmiralBet ABA lige. Ipak, detaljniju sliku o prirodi njegovih povreda NBA lekari će imati priliku da sagledaju između 4. i 7. juna. Ukoliko se Topić pridruži San Antonio Sparsima, kako se predviđa, mogao bi da postane ključni deo tima uz Viktor Vembanjama, čiji bi raznovrsni talenat mogao da dođe do izražaja uz Topićevu sposobnost asistiranja i igru iz pik en rola.

Republika

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

Nikola Đurišić

Drugi srpski talenat, Nikola Đurišić, takođe je privukao pažnju Vasermana, koji ga vidi kao potencijalnog izbora Šarlot Hornetsa. Upoređujući ga sa Tobajasom Herisom, Vaserman ističe Đurišićevu sposobnost postizanja poena iz različitih situacija, nagoveštavajući da bi ovaj mladi košarkaš mogao da karijeru nastavi takođe kod Srbina - Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading