DONČIĆ PREDVODIO DALAS DO FINALA NBA LIGE I OSVOJIO TROFEJ MEDŽIK DŽONSON: Da li je Slovenac ipak zaslužio MVP nagradu!?

Autor:

Sport

31.05.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dončić briljira NBA ligom.

DONČIĆ PREDVODIO DALAS DO FINALA NBA LIGE I OSVOJIO TROFEJ MEDŽIK DŽONSON: Da li je Slovenac ipak zaslužio MVP nagradu!?

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalasa pobedili su Minesotu rezultatom 124:103 i bili bolju u seriji 4:1 i time obezbedili plasman u finale NBA lige još ere Dirka Novickog i 2011. godine. Zvezda večeri bio je Luka Dončić koji je predvodio svoj tim do trijumfa nad Vukovima postigavši 36 poena uz 10 skokova i pet asistencija. Takođe, okitio se trofejem Medžik Džonson, MVP finala Zapadne Konferencije.

Dončić definitivno pokazuje neosporan kvalitet i važi za jednog od najboljih igrača najjače lige na svetu. Čak je bio i kandidat za MVP nagradu, a postavlja se pitanje d ali je on ipak zaslužio ovo prestižno priznanje. Slovenački reprezentativac je ove sezone prosečno beležio po utakmici 33,9 poena uz 9,2 skokova i 9,8 asistanciju uz posečnu minutažu od 37,5 minuta. 

Sa druge strane, MVP, Nikola Jokić je prosećno ove sezone beležio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistenciju uz 34,6 minuta. Dončić je u sjajnoj formi ove takmičarske godine i privlači veliku pažnju svojim potezima. Luka će takođe igrati za Sloveniju na Olimpijskim igrama, dok za Jokića nismo sigurni još uvek. Njegove fantastične igre sigurno su ostale zapažene i u velikoj meri će pomoći njegovom nacionalnom timu u borbi za zlato u Parizu, što bi bio fantastičan uspeh.

Dončić će juriti svoju prvu NBA titulu, a jedan od retkih igrača koji se može pohvaliti i Evroligom i trofejem u najjačoj ligi na svetu. Svi će sa velikom pažnjom gledati finale NBA lige i sve oči će biti uprte za fenomenalnog Luku koji svojim igrama oduševljava sve i definitivno je predvodnik Dalasa godinama unazad. Maveriksi će odmeriti snage u finalu protiv Boston Seltiksa, a serija kreće 7. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading