EMOTIVNA ISPOVEST OCA JANISA PAPAPETRUA: ''U dva ujutru mi je stigla poruka iz Srbije!''

Autor:

Sport

28.05.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli pamte Grka.

EMOTIVNA ISPOVEST OCA JANISA PAPAPETRUA: ''U dva ujutru mi je stigla poruka iz Srbije!''

Foto: www.profimedia.rs

Nekadašnji košarkaš Panatinaikosa i otac Janisa Papapetrua, Argiris, otkriva kako je Janis kao mali proslavljao titulu Panatinaikosa u očevom naručju, a sada, mnogo godina kasnije, otac je ponosno gledao sina kako se penje na krov Evrope. Emocije su obuzele nekadašnjeg košarkaškog asa, koji je u intervjuu za EEC govorio o šampionskoj tituli atinskog kluba.

- Bio je to veliki uspeh iz mnogo razloga. Za nas je postojao još jedan veoma poseban razlog izvan svega što se tiče Panatinaikosa. Razlog je bila ozbiljna povreda Janisa, koja ga je, osim što ga je ostavila u takmičarskoj konkurenciji, bila takođe veoma teško psihički. Pokušavao je da nadoknadi izgubljeno, ali u početku je sve ovo bilo jako teško Slušajući neke njegove izjave nakon osvajanja trofeja, shvatio sam da su stvari bile još ozbiljnije, jer je razmišljao o odustajanju od košarke. To pokazuje koliko je želeo da bude konkurentan, ali tada nije mogao da se pohvali što je vodio svoju “bitku”, prebrodio je, bio u stanju da bude “karika”, da stavi “kamen” na uspeh i pre svega da je pobedio samog sebe i mogao da nastavi da bude konkurentan. Veoma sam ponosan što je Janis uspeo da postane deo istorije ovog našeg veoma velikog tima - rekao je Janisov otac i dodao:

- Ne razgovaramo pre mečeva, najčešće uopšte. Ne želim da podgrevam već nabijenu atmosferu. Znam kako je čekati ovako velike utakmice. Mogao bih zaista osetio i video da je bio samopouzdaniji, znao je da je uložio mnogo sati na teren, da je i on tu da doprinese. Dobri igrači su na spisku Panatinaikosa, ali video sam da je Janis ušao na istu „stranicu“ sa njima i bio sam siguran da će nešto dobro ispasti  - naveo je Argiris.

Grk je otkrio da je dobio poruku od prijatelja iz Srbije u dva ujutru.

- Imam osećaj da su mnoga deca Panatinaikosa bila pod velikim pritiskom. Svakako da su Janis i Lesor imali veliki pritisak, Lesor je takođe prošao kroz veoma teško detinjstvo i došao je do ove tačke. Najveća nagrada za mene je to što mi je u rano jutro, oko 2 sata grčkom vremenu, jedan dobar prijatelj iz Srbije, koji je običan ljubitelj sporta, poslao poruku i rekao: „Nedostaju nam Janis i Lesor. Mnogo ih volimo" - pourčio je Papapetru senior.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading