BIVŠI ITALIJANSKI KOŠARKAŠ ŠOKIRAO JAVNOST: Ovako je izgledala saradnja sa Obradovićem i Ivanovićem!

Autor:

Sport

29.04.2024

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Bilo je traumatično'' - naveo je Italijan.

BIVŠI ITALIJANSKI KOŠARKAŠ ŠOKIRAO JAVNOST: Ovako je izgledala saradnja sa Obradovićem i Ivanovićem!

Foto: Starsport

Nekadašnji italijanski košarkaš Denis Markonato otkrio je detalje o saradnji sa poznatim trenerom Željkom Obradovićem. U intervjuu za španski Relevo, Markonato je istakao svoje iskustvo rada sa Obradovićem tokom perioda od 1997. do 1999. godine dok je branio boje Benetona. Opisujući svoj doživljaj rada sa Obradovićem, Markonato je naglasio kako je taj period bio izuzetno važan za njegovu karijeru, ističući Obradovićevu posvećenost detaljima i taktičku genijalnost.

- Bilo je traumatično razumeti njegov rad na treninzima. Pre toga smo par godina radili sa Majkom D'Entonijem. On je bio posvećeniji napadu, a Obradović baš suprotno. Sećam se prve nedelje, dražao nas je dva i po sata dnevno u sali po neverovatnoj vrućini. Zahtevao je maksimalnu koncentraciju. Bio je opsednut odbranom, intenzitetom… Dva različita sveta i bilo je veoma naporno. Naučio sam mnogo od obojice, ali zahvaljujući srpskom treneru sam naučio da bolje vladam stresnim situacijama. To mi je bila velika lekcija i dugujem je njemu - naveo je Markonato.

Potom se dotakao i Duška Ivanovića.

- Bilo je igrača koji nisu dolazili jer su znali kakav je. Najzahtevniji trener kojeg sam imao u životu. Čak je premašio i Obradovića, ali bio sam spreman. Reći ću vam nešto o Dušku, to je trener koji vas oblikuje, koji vas očvrsne kao igrača - naveo je Italijan i dodao:

-Idealan trener za mlađe igrače. Učitelj. U Barsi smo uglavnom bili stariji. Kod njega se radi kao u vojsci, a to je bolje za mlade jer ih oblikuje, napreduju na svakom polju. U mlađem dobu je i lakše usaditi određene mehanizme, ali Ivanović vas svakako čini mentalno jačim - zaključio je Denis Markonato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading