KSS BEZ KVORUMA: Ni godinu dana kasnije ništa od Skupštine

Autor:

Sport

24.04.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegata došlo taman da se prebroje na jednu šaku.

KSS BEZ KVORUMA: Ni godinu dana kasnije ništa od Skupštine

Foto: printscreen

Košarkaški savez Srbije opet nije održao Skupštinu. Zasedanje najvišeg košarkaškog tela u Srbiji opet se pretvorilo u fijasko jer nije bilo kvoruma. Naime, od 33 delegata pojavilo se njih pet, tako da nije bilo uslova za rad i svi su raspušteni.

Naime, prema saznanjima Republike, umesto potrebne većine, da ne kažemo da bi na Skupštini bilo logično da se pojave svi delegati, došlo je njih taman da se pobroje na prste jedne ruke. Šta je razlog za tako slab odziv nije poznato, ali je simptomatično da najviše telo KSS ne uspeva da se sastane godinu dana.

- Skupština KSS zakazana je na vreme i na zakonom predviđen način. Bila je zakazana za 24. april. Umesto barem potrebne većine, pojavilo se ukupno pet delegata. Ne znam šta je razlog tome, ali se nadam da će se uskoro nešto promeniti. Međutim, to što delegati Skupštine ne dolaze na sednice nameće pitanje njenog legitimiteta. Kakvu poruku dobijaju ljudi koji vode našu košarku ako im se delegati ne odazivaju? Tu nešto ne valja ako dođe samo pet delegata od 33 - kaže izvor dobro upućen u dešavanja u KSS.

Prema našim saznanjima, srećom, ne održavanjem Skupštine nije ugrožen rad KSS i svega u vezi reprezentativnih selekcija, ali jeste jasna poruka pred predstojeće izbore, koji bi uskoro trebalo da uslede.

- Nadležni u KSS treba da se zapitaju šta se dešava kada Skupština ne može da se održi godinu dana. Da li imaju legitimitet. Reprezentacija i uspesi su jedno, ali ne funkcionisanje KSS nešto drugo - zaključuje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading