PARTIZAN NA BUDUĆNOST NA VELIKI PETAK?!: Gužva u halama diktira termine

Autor:

Sport

23.04.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Termini mečeva između Zvezde i Mege su tek posebna priča, a spominje se još jedan praznik.

PARTIZAN NA BUDUĆNOST NA VELIKI PETAK?!: Gužva u halama diktira termine

Foto: ABA liga

Košarkaši Partizana i Budućnosti mogli bi da započnu svoju polufinalnu seriju plej-ofa AdmiralBet ABA lige u petak 3. maja. Mnogi će reći da je tog dana veliki pravoslavni praznik Veliki petak i da zbog toga ne bi trebalo da se igra, ali je pitanje da li drugi termin postoji.

Naime, sve veće beogradske hale su danima zauzete zbog drugih sportskih događaja, pa je AdmiralBet ABA ligi praktično ostalo da se "uglavi" negde. Za početak, beogradska Arena je od 26. do 28. maja zauzeta zbog fajna-fora FIBA lige šampiona, dok će u utorak Makabi u njoj ugostiti Panatinaikos u trećem meču plej-ofa Evrolige. Ako bude potrebe "ponos Izraela" će 2. maja dočekati "zelene" i u četvrtoj utakmici serije, što najveću srpsku dvoranu čini nedostupnom do Velikog petka. U isto vreme, zauzet je i Pionir zbog Evropskog prvenstva u boksu, koje je na programu do 28. aprila.

Ako bi serija između Partizana i Budućnosti stvarno počela 3. maja, drugi meč igrao bi se u "Morači" 7. maja, a eventualna majstorica 11. maja u Beogradu.

Ono što je nepoznanica je kada će početi i polufinalna serija između Crvene zvezde i Mege. Navnodno, postojala je mogućnost da i ona počne na isti dan kada i duel crno-belih i Podgoričana ali u Pioniru, ali je ipak verovatnije da će bude odložena za 4. maj kada će biti dostupna i Arena. Dakle, na Veliku subotu, veče pred Vaskrs pravoslavnih vernika. A kako znamo stav delija po ovom pitanju igranja na praznike, malo je verovatno da tada dva srpska kluba izađu na teren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading