SFEROPULOS JASAN PRED POČETAK KLS: Trener Zvezde govorio o važnosti ovog takmičenja!

Autor:

Sport

18.04.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Za mene lično, kao stranca, čast je da budem deo srpske lige''.

SFEROPULOS JASAN PRED POČETAK KLS: Trener Zvezde govorio o važnosti ovog takmičenja!

Foto: Starsport

U petak i subotu počinje košarkaška Superliga Srbije sa utakmicama FMP – Vojvodina i Borac – Spartak, a za titulu šampiona države će se boriti sedam timova. Pored pomenutih ekipa, Crvena zvezda, Partizan i Mega su već kvalifikovani za plej-of, dok će se kroz razigravanje još jedna ekipa izboriti za preostalo mesto.

Povodom početka ovog takmičenja održana je konferencija za medije na kojoj je govorio direktor KLS, Aleksandar Grujin. Osim njega reč je imao i trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos koji je istakao da mu čas da bude deo srpske košarke.

- Za mene lično, kao stranca, čast je da budem deo srpske lige. Odrastali smo i stasavali uz srpsku košarku i košarku u bivšoj Jugoslaviji i zato mi je velika čast što ću biti deo nje. Ovo je moja prva sezona u Srbiji i mogu da kažem da je takmičenje sjajno. Ono što sam video i u Kupu Radivoja Koraća i u ABA ligi i ABA 2 ligi, je da su svi timovi jaki, igrači znaju kako da igraju, a treneri su veoma organizovani na terenu. Liga će biti veoma takmičarska, želim sreću svima i neka najbolji pobedi - jasan je Sferopulos.

Podsetimo, sistem takmičenja u Superligi Srbije je iznuđen zbog želje da srpski klubovi osvoje ABA ligu i obezbede mesto u Evroligi, ali i da ostali klubovi kroz ABA 2 ligu osiguraju Srbiji šestog učesnika u regionalnom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading