ZVANIČNO JE: Nikola Topić na NBA draftu!

Autor: M. M.

Sport

15.04.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest je potvrdio njegov menadžer Miško Ražnatović.

ZVANIČNO JE: Nikola Topić na NBA draftu!

Foto: Starsport

Mladi košarkaš Crvene zvezde, Nikola Topić, zvanično je prijavljen za NBA draft koji će se održati ovog leta. Vest je potvrdio njegov menadžer Miško Ražnatović, što otvara mogućnost da Topić pronađe put ka NBA ligi već ove sezone.

Topić je nedavno uvršten u najbolju petorku ligaškog dela sezone AdmiralBet ABA lige, a njegovi impresivni statistički podaci to potvrđuju - prosečno je beležio 17,9 poena, 3,6 skokova i čak 6,8 asistencija po meču u dresovima Zvezde i Mege. Dobio je priznanje za "Zvezdu u usponu", a vodeći sportski sajtovi u Sjedinjenim Američkim Državama su ga visoko rangirali za NBA draft.

Očekuje se da Nikola Topić bude izabran među prvih deset, ako ne i među prvih pet pikova na NBA draftu. Postoji mogućnost da postane najbolje draftovan košarkaš iz Srbije ikada. Čuveni sajt Ringer ga je postavio čak na treće mesto, što bi ga učinilo najverovatnijim izborom Šarlot Hornetsa, dok ga Bličer Riport stavlja na sedmo mesto, a CBS Sport negde između šeste i osme pozicije.

Nikola Topić je definitivno privukao pažnju NBA sveta svojim igrama u ABA ligi, a sada ostaje da vidimo kako će se njegova karijera dalje razvijati na međunarodnom košarkaškom parketu. Podsetimo, mladi plejmejker je sin proslavljenog sprskog košarkaša i nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Milenka Topića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading