ZVEZDA POKAZALA SILU! Crveno-beli OBEZBEDILI PRVU POZICIJU u šampionatu Jadrana!

Autor:

Sport

01.04.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada na miru dočekuju plej-of.

ZVEZDA POKAZALA SILU! Crveno-beli OBEZBEDILI PRVU POZICIJU u šampionatu Jadrana!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar na svom terenu u 25. kolu AdmiralBet ABA lige razultatom 94:76. Ovom pobedom, klub sa Malog Kalemegdana je obezbedio prvu poziciju u šampionatu Jadrana jednu rundu pre kraja regularnog dela.

Među izabranicima Janisa Sferopulosa najbolji je bio Nemanja Nedović koji je ubeležio 16 poena i osam asistencija. Pored njega, istakao se Adam Hanga. Mađarski internacionalac već neko vreme igra sjajnu košarku, a sada je to potvrdio ubacivši 15 poena.

 

 

Što se studenata tiče, najbolji je bio Emir Hadžibegović sa 15 porns. Takođe, aktivan je bio i David Mirković sa pola koša manje. 

Odmah je silovito otpočela Zvezda, tako da su već u prvoj četvrtini ubacili 30 koševa. Prednost koju su crveno-beli ostvarili do poluvremena se održala, tako da je klub sa Malog Kalemegdana imao veoma jaku zalihu od +13. 

Ono što su radili u prvom delu, nastavili su u drugom. Sjajna serija od 16-2, praktično je zapečatila sudbinu ekipe koju sa klupe predvodi Dejan Jakara. 

 

 

Poslednji kvartal je predstavljao čisto odrađivanje posla, a to je bio trenutak da priliku dobiju igrači sa manjom minutažom poput Majka Tobija. Ono što takođe može da obraduje navijače je povratak Jaga dos Santosa i Miloša Teodosića u ekipu. 

Brazilac se konačno vratio posle loma sinusne kosti i blažeg potresa mozga na meču sa Makabijem u Evroligi, dok je srpski plejmejker uspeo da prevaziđe nelagode zbog kojih je završio u bolnici i propustio duel sa Realom u Madridu. 

Sada, kada je Crvena zvezda obezbedila prvo mesto, takođe se stavila u poziciju da kroji sebi sudbinu u plej-ofu. Sledeći meč igra sa Splitom u gostima, a kako su Dalmatinci u direktnoj borbi za poslednje mesto u doigravanju sa Derbijem, pobeda protiv Beograđana bi im donela željenu poziciju zbog boljeg skora sa studentima.

SC Derbi tako ostaje na devetom mestu sa skorom 11-14. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading